kamperen in de tuin

Kamperen in eigen achtertuin

Bruinbakken en lange avonden om het terras met tapas en sangria, wie wil dat nu niet.  Zo een keer per jaar even de boel de boel laten en niets hoeven. Wat een vooruitzicht. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Ook dit jaar blijven stranden en blauwe zeeën voor heel wat mensen slechts foto’s in een reisbrochure.

Vakantie eerste levensbehoefte

Op jaarbasis wordt er in Nederland zo’n 15 miljard euro uitgegeven aan vakanties. Bijna 3 miljoen wordt daarvan in ons eigen land gespendeerd. De rest gaat naar het buitenland. Dit laat zien dat voor velen de vakantie tot de eerste levensbehoefte hoort. Moet je echter al je uiterste best doen de eindjes aan elkaar te knopen dan is 2100 euro, het bedrag dat een gezin gemiddeld aan vakantie uitgeeft, niet haalbaar. Het jaarlijkse vakantiegeld wordt in dergelijke situaties dan meestal al aangewend om financiële gaten te dichten. Of er dan nog geld over blijft voor een dagje pretpark of dierentuin, valt te betwijfelen, laat staan voor een een paar dagen weg. Betekent dit dan automatisch dat je een vervelende tijd in het vooruitzicht hebt? Nee, dat hoeft zeker niet.

Gratis activiteiten op het spoor komen

Ook met een smalle beurs kun je genieten. Maar je moet er vooral voor open staan en niet bij de pakken neer zitten. Iedere stad heeft zijn eigen weekblad. Wanneer je nu eens gaat beginnen met dat goed in de gaten te houden. Er wordt veel georganiseerd wat gratis is. Van straatfestivals tot open dagen. Van sport- en spelactiviteiten voor kinderen tot wandelingen voor ouderen. Misschien is het aanschaffen van een museumjaarkaart geen verkeerde investering. Ook met kinderen zijn er genoeg musea te bezoeken waar het niet alleen draait om het kijken, maar vooral om het doen.

Kamperen in je eigen tuin

Overnachten buiten de deur hoeft ook niet altijd erg aan de prijs te zijn. Wat te denken van een paar nachtjes kamperen. Dit geeft ook meteen gevoel van avontuur, wat niet verkeerd is. Vakantie in eigen achtertuin is ook een leuke optie. Slapen in een tent, bij lekker weer in de ochtend al buiten ontbijten en in de avond barbecueën. De wc gebruik je gewoon van jezelf en zo ook de douche. Soort van luxe kamperen. Die rol toiletpapier hangt er gewoon, die hoef je niet onder je shirt te verstoppen. Breng de dagen zoveel mogelijk buiten door.

Geen geld toch gezelligheid

Wie heeft er eigenlijk twee weken Spaanse Costa verheven tot de standaard van een super vakantie? Wat is er mis met zwemmen in een meertje of met het hele gezin naar het bos. Picknicken op een kleedje met allemaal lekkere dingetjes in je mand. Heb je geen kinderen, dan is het zeker zo gezellig om met je partner of een maatje lekker te luieren aan de waterkant. Laat het afwezig zijn van geld niet de aanwezigheid van gezelligheid in de weg zitten. Dan heb je dubbel pech.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!