Een streepje, driehoekje of liever helemaal niets? Dat laatste is nog altijd veruit het populairst onder vrouwen. Zo’n 65 procent van de Nederlandse vrouwen die de schaamstreek harst kiest ervoor alles weg te halen. 

Dit blijkt uit een statistisch onderzoek onder 70.000 uitgevoerde Brazilian wax-behandelingen bij de keten Delete Professionals in Waxing. Een veel kleiner percentage, 20 procent, kiest ervoor een streepje te laten staan en de overige 15 procent kiest voor een andere variant, zoals een driehoekje of een meer exotische vorm.

Uit het onderzoek blijkt tevens dat er bij vrouwen nauwelijks veranderingen waar te nemen zijn. Al drie jaar lang blijven de percentages nagenoeg gelijk en van een trend naar meer of juist minder haar is dan ook geen sprake.

Mannen

Van de mannen die de schaamstreek laten harsen kiest 89 procent ervoor om alles weg te laten. Slechts 11 procent laat bovenop het haar staan. Bij de mannen is wel een beperkte trend waar te nemen; steeds vaker kiezen ze ervoor om alles weg te halen.

Bron: Nu