ex loslaten tips

Jullie huwelijksbootje is gestrand, tijd om alle zeilen bij te zetten

Je stapt in het huwelijksbootje  en belooft elkaar trouw tot de dood jullie scheidt. Vaak zijn het andere zaken dan de dood namelijk zaken van het leven, die een punt zetten achter jullie huwelijk. Het bootje is op de klippen gelopen. Wat nu?

Hoe kun je allebei verder? Samen en apart tegelijk. Alle hens aan dek.

10 punten van aandacht:

1. Zorg er voor dat jullie kinderen niet de inzet wordt van de oorlog tussen papa en mama. Blijf niet buiten staan bij het ophalen, drink een kop koffie samen. Ben ervan bewust wat jullie je kinderen aandoet wanneer jullie over hun hoofdjes de boel uitvecht.

2. Verdrink niet in de verdriet. Natuurlijk ga je door een rouwproces, je neemt afscheid van elkaar maar ook van jullie gezinsleven samen. Zoek iets anders om je te ontladen, bijvoorbeeld sporten.

3. Scheiden is oorlog voeren en op dat moment is het lastig zaken goed met elkaar te regelen. Wanneer je tijdens de harmonieuze jaren nog niets op papier had gezet, is het misschien aan te raden met behulp van een mediator de zaken goed af te ronden. Je bent dan in staat elkaar te bedanken voor wat er is geweest. Je zult fijne dingen van de ander gaan herinneren en dan kun je echt verder met je leven.

4. Bedenk een goede omgangsregeling. Ben ook in staat deze na verloop van tijd en enig meer inzicht, deze aan te passen in het belang van de kinderen. De kinderen hebben nooit om deze situatie gevraagd.

5. Bedenkt jezelf twee keer voordat je roddelt en kwaadspreekt over je ex.  Denk daarbij aan je kinderen die dat heel vervelend vinden om dat te horen.

6. Blijf goed voor jezelf zorgen. Hoe mooier je eruitziet, hoe beter je jezelf voelt. Wees niet de ellendige ex in joggingbroek of verschoten wit t-shirt, maar trek iets aan waar je mee voor de dag kan komen.

7. Ban niet iedereen van het andere geslacht uit je leven. Verzamel juist een aantal van hen om je heen, waarmee je verschillende activiteiten kunt ondernemen.

8. Begin niet te snel aan een nieuwe relatie. Geef eerst je verdriet een beetje een plaats, geniet even van de vrijheid alleen voor jezelf te hoeven zorgen (en mogelijk voor je kinderen natuurlijk).

9. Geef de schuld van de scheiding niet helemaal aan de ander. Denk na waar jij de fout in gegaan bent. Je kunt dat gebruiken bij toekomstige relaties. Leer van je fouten en haal zo toch iets positiefs uit je scheiding.

10. Reageer jezelf niet af op de nieuwe relatie van je ex. Accepteer die ander. Zie in dat die persoon ook goed kan zijn voor jouw kinderen. Sta samen naast het sportveld. De kinderen hoeven dan niet te kiezen. Jullie zijn er beiden voor de jullie kinderen.

Bron: Vrouw

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single