bericht na eerste date

Juiste SMS of WhatsApp is cruciaal na eerste date

Zoek je na de eerste date contact om voor een tweede date af te spreken? Dan is het versturen van een correcte SMS of WhatsApp met de juiste toon van cruciaal belang. Vrouwen dumpen hun date massaal (67,2%) wanneer het digitale bericht hen niet bevalt. Mannen zijn iets milder (41,6%) maar zeker net zo stellig in. Deze bevindingen komen van een onderzoek dat Lexa.nl hield onder 10.000 Europese singles.

Initiatief tot contact

Wie neemt er eigenlijk het initiatief tot contact na de eerste date? Uit het onderzoek blijkt dat 43% van de Nederlandse vrouwen het fijn vindt als haar date dit doet, terwijl de mannen in 70% van de gevallen zegt dat het hen eigenlijk niet zoveel uitmaakt.

Bedenktijd

De tijd die men neemt om na te denken over de tekst in een SMS of WhatsApp bericht is ongeveer 41 minuten. Hierin is er amper verschil tussen de mannen en de vrouwen Slechts 4,2% van de ondervraagde Nederlandse singles die deelnamen aan het onderzoek versturen direct na de eerste date een bericht. 25% doet dit pas de volgende dag.

Mobiel of niet?

Is het eigenlijk wel de bedoeling dat het contact na een eerste date plaatsvindt door middel van een mobiel tekstbericht? Opvallend is dat 22% van de vrouwen zegt niet via een mobiel tekstbericht met haar date te willen communiceren na een eerste afspraakje. Slechts 25% van de mannen vindt een mobiel tekstbericht niet gepast.

Eerste indruk

Stefan van den Berg, algemeen directeur van Lexa.nl zegt hierover: Wij zien steeds vaker dat snelle en spontane berichten eerder leiden tot een nieuwe date dan hele doordachte berichten. Dit komt vooral door de sterke groei van onze mobiele site en app waardoor members ook sneller een bericht terug verwachten. Interessant is dat met dit onderzoek ook bevestigd wordt dat members belang hechten aan een juist taalgebruik, ook in de profieltekst wat natuurlijk belangrijk is voor de eerste indruk”.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.