solo reis

Jouw soloreis is jouw feestje

Voor het eerst alleen op vakantie als single, dat klinkt niet alleen spannend maar is ook spannend. Bedenk echter dat je in je dagelijkse leven ook als single door het leven gaat en daarin heb je ook je draai gevonden. Het lijkt mij wel van belang dat je tevreden bent met je zelf en je relatie met jezelf. Dat je blij bent met wie je bent en hoe je alles voor elkaar hebt. Helemaal happy? Happy single! Dan is dat het moment om een dergelijke stoere vakantie aan te pakken. 

Het is jouw feestje

Je kunt het eerst voorzichtig uitproberen. Ga een paar dagen of een weekendje naar een leuke plek in Nederland. Niet te ver weg en niet te lang. Neem vooral een lekker leesboek en een boekje voor aantekeningen mee. Of neem je camera mee en maak een plan om naar iets op zoek te gaan. Alleen op vakantie is anders, maar wat ik al zei, alleen wonen is ook al anders. Het is ook afhankelijk wat jouw geschiedenis op relatie niveau is. Heb je een lange relatie achter de rug met gezamenlijke vakanties, dan is het twee keer slikken en dan toch vooruit. Open staan voor nieuwe ontmoetingen, dat is waar je voor kunt gaan. Je maakt tijdens een soloreis makkelijk contact met andere solo-reizigers. Maar misschien vind je het wel heerlijk alleen rond te struinen.  Je kan de tijd invullen zoals jij dat wilt en je leert jezelf nog beter kennen. Het is jouw feestje.

Zielig imago? Zeker niet

Er was een tijd dat alleenreizen een nogal zielig imago had. Gelukkig is dat veranderd! Er valt gewoon veel te veel te zien op de wereld om te gaan zitten wachten tot iemand dezelfde reis wil maken. Dat je onafhankelijk bent is niet het enige wat solo reizen zo leuk maakt. Aleenreizigers noemen als voordeel ook dat het veel minder voorspelbaar is. Juist omdat je alleen reist lijkt het wel of je alles veel intenser beleefd. Alleen op vakantie is niet zielig, maar een keus voor de meest intense reiservaringen. En juist wie veel reist, krijgt contact met de lokale bevolking.

Ongemakkelijk gevoel? Pak het aan

Eerlijk is eerlijk, er is een keerzijde. Je kunt je soms even verloren voelen. Je wordt niet afgeleid door vrienden en tv. Daar kun je wat ongemakkelijk en eenzaam van worden. Maar gebruik van deze momenten om nog meer over je zelf te leren. Zulke momenten duren meestal niet lang en zijn tegenhanger van de onvermijdelijke irriaties als je samen reist. Hoe kun je zulke moment oplossen? Pak je aantekenboekje en schrijf een brief naar je beste vriend over je belevenissen. Kijk om je heen, zuig de indrukken op en doe er verslag van.  Zoek beelden bij je gevoelens en leg ze vast.

Soloreizen is vrijheid

Alleen op reis gaan is het toppunt van vrijheid, onafhankelijkheid en avontuur. Het is stoer en het geeft je kracht om het te doen. Het reisdoel bepaal jij, je reist in jouw tempo, zonder compromis te sluiten. Je eigen plan trekken, spontaan iets nieuws doen en met niemand rekening houden. Nooit meer op treuzelaars wachten, niemand die je opjaagt, sightseeing in je eigen zalige tempo.  Er is maar één toeristisch verlanglijstje dat je afgewerkt moet worden, namelijk dat van jezelf. Veel solo-reizigers willen de volgende keer weer alleen op pad. De hoeveelheid en keuze aan bestemmingen is onmetelijk. Begin eraan en voel je zelf groeien.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!