Jongeren vaker eenzaam dan ouderen

In tegenstelling van wat vaak gedacht wordt, voelen jongeren tussen de 22 en 34 jaar zich ruim twee keer zo vaak eenzaam als ouderen.

Zo blijkt uit onderzoek in opdracht van weekblad Margriet, uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau onder 500 mannen en vrouwen van 20 jaar en ouder.

Jongeren kennen veel mensen en hebben vaak een groter sociaal netwerk dan ouderen, maar missen echte intimiteit, zo blijkt uit het onderzoek. Voor slechts een derde van de mensen die zich eenzaam voelen, neemt dat gevoel af door het gebruik van sociaal media.

Taboe

Verder blijkt dat er een behoorlijk taboe op eenzaamheid rust. Maar liefst 85 procent van degenen die zich eenzaam voelen, vertelt dit niet tegen vrienden of familie.

Een vijfde van de ondervraagden geeft aan vaker gezelschap te willen hebben en bijna de helft wenst intensiever contact met vrienden.

Feestdagen

Met de feestdagen in het verschiet, neemt het gevoel van eenzaamheid toe, zegt 60 procent van de respondenten. Zelfs meer dan de helft van de mensen mét een relatie voelt zich rond die tijd eenzamer.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?