Jongeren kiezen vaker voor verre reis

Jongeren van 17-25 kiezen steeds vaker voor een verre reis. Vooral Thailand, Mozambique en Costa Rica zijn bij hen in trek. Bovendien vinden jonge reizigers het belangrijk met leeftijdsgenoten te reizen. Dat blijkt uit de boekingsgegevens van Mambo, een reisorganisatie gespecialiseerd in actieve & avontuurlijke groepsreizen.

Verleden jaar kwam Mambo met een nieuw reisconcept, waarbij voor de afgebakende doelgroep van 17 – 39 jaar actieve en avontuurlijke reizen worden aangeboden. Uit analyse blijkt dat van de geboekte reizigers 40% koos voor een verre reis. Ook blijkt dat de gemiddelde leeftijd van de verre reiziger met zo’n 3 jaar omlaag is gegaan (nu 26,1 en dat was 29). “Liefst 80% van de reizigers op een verre reis van Mambo is tussen de 19 en 29 jaar oud”,zegt Ronald Izendooren van Mambo “Vooral de speciale jongerenreizen naar Thailand doen het goed bij de leeftijdsgroep 17-25 jaar.”.

Opvallend is dat reizen naar Costa Rica, Mozambique/Zuid Afrika, Sri Lanka en Peru/Bolivia het goed doen bij vooral begin twintigers. “Daarom hebben wij het aanbod Verre Jongerenreizen voor de leeftijdsgroep 17-25 jaar uitgebreid met jongerenreizen naar Costa Rica en Zuid Afrika”, zegt Izendooren.

Uit het onderzoek van Mambo onder klanten blijkt dat de doelgroep erg te spreken is over het concept ‘Op reis met leeftijdsgenoten’. Het is precies wat vooral de twintigers willen wanneer ze een groepsreis boeken. Izendooren: “Zij willen niet in een groep terecht komen met vooral ‘ouderen’ (50+ ers).”. Mambo heeft dankzij het nieuwe concept het aantal geboekte passagiers meer dan verdubbeld in 2008.

Mambo constateert tevens een verschuiving naar reizen met een partner. Boekte in het verleden tot 80% van de reizigers een reis alleen, nu is dat teruggelopen tot 50%. “De helft van de boekingen betreft stelletjes, 2 of 3 vrienden die samen boeken etc. Maar juist ook de stelletjes vinden het leuk om met een groep gelijkgestemde leeftijdsgenoten te reizen, nieuwe mensen te leren kennen en niet alleen op elkaar aangewezen te zijn”, zegt Izendooren tot besluit.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?