jongeren vakanties zomer

Jongeren hebben minder vaak seks

Je gelooft het misschien niet wanneer je zelf een heel actief seksleven hebt maar jongeren hebben steeds minder seks. En dat is zorgelijk vinden twee experts in Metro.

Minder seks dan eerdere generaties

Uit diverse onderzoeken blijkt dat jongeren tussen de 20 en 30 jaar minder seks hebben dan eerdere generaties. 15 procent van de mensen tussen de 20 en 24 heeft zelfs nog nooit een seksuele relatie gehad. Bij hun ouders ligt dat percentage op 6 procent.

Seksleven van jongeren

De Amerikaanse professor Ryne Sherman die onderzoek doet naar het seksleven van jongeren verklaart: “Het zijn de veranderingen in de moderne cultuur waardoor mensen minder seks hebben.” Doordat we zoveel online zijn, ontmoeten we minder nieuwe mensen. “Ook komen er steeds meer realistische sekspoppen op de markt en er bestaan zelfs al realistische hologrammen die je in de slaapkamer kunt projecteren. Hierdoor hebben we steeds minder menselijk contact met elkaar.”

Tinder is als antibiotica

De Braziliaanse seksuologe Flavia Dos Santos vult aan: “Tinder is een perfecte afspiegeling van de tijd waarin we leven. Tinder is gemaakt voor snelle seks, alleen om een behoefte te bevredigen. Het is bijna te vergelijken met een antibiotica die je neemt als je ziek bent.” Beiden vinden dat het seksloze tijdperk moet stoppen en dat seks weer ‘menselijker’ moet worden. “We moeten erotische momenten weer leren waarderen, dat lijkt me wel zo gezond.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!