uitgaangsleven

Aan bar geen woord over huwelijkswens en exen

Jongeren blijken meer dan ouderen de traditionele weg te kiezen voor het vinden van een partner, gewoon in het uitgaansleven of via vrienden en familie. Als de klik aanwezig is, blijken jongeren minder gereserveerd dan 30-plussers. Wat wordt bereikt bij een eerste date is ten eerste een afscheidskus. Zoenen of zelfs seks volgen vrij dicht erop.

Onderneem actie om ware te ontmoeten

Meer dan de helft van de Nederlandse singles is op zoek naar een vaste partner, maar slechts 1 op de 10 onderneemt actie om de ware te ontmoeten. Dit beek jaren terug al uit onderzoek van datingsite PARSHIP.

Datingsites en andere online platformen blijken voor Nederlandse singles nog steeds de belangrijkste manier om iemand te ontmoeten. Met name 30-plussers en homoseksuelen blijken een voorkeur te hebben voor deze vorm van daten. De laagdrempelige manier van contact leggen, grote keuze aan singles en anonimiteit vinden zij de grote voordelen van online daten. Jongeren ontmoeten hun potentiële liefde echter nog steeds via de traditionele weg. In het uitgaansleven of via vrienden en familie worden nog steeds de meeste partners gevonden.

Jongere veel sociale contacten

Jongere singles hebben over het algemeen veel sociale contacten en dat maakt het voor hen makkelijk om bij vrienden of in de kroeg een potentiële liefde tegen te komen, aldus Mathilda van Maaren, psycholoog. Naarmate de jaren vorderen, worden singles echter steeds kieskeuriger en gereserveerder. Dat is ook de reden dat zij vooral kiezen voor online daten als manier om een levenspartner te zoeken.

Huwelijkswens en exen zijn taboe

De meeste Nederlanders gaan op de eerste date het liefst wat drinken in een rustig café of op een terras. Bij jongeren is voor een kwart de bioscoop ook een goede optie voor die eerste ontmoeting. Gespreksonderwerpen die men gepast vindt zijn karaktereigenschappen, levensgeschiedenis en ambities. Politiek, huwelijkswensen en exen vinden Nederlandse singles de minst wenselijke gespreksonderwerpen.

Dating voor hoogopgeleiden
Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat het aantal vrijgezellen in ons land snel groeit. Anno 2015 zijn er rond 3 miljoen Nederlandse singles. Dat was voor datingsite PARSHIP een reden om onderzoek te doen naar wat er leeft onder deze steeds groter wordende groep.

Jongeren en 30plus! En daarboven dan?

Met mijn bijna 50 voel ik me echt oud wanneer ik lees dat er door PARSHIP jongeren en 30 plussers onder de loep zijn genomen. Hoe zit het dan met de 40 plus, 50 plus en 60 plus en hun zoektocht naar singles? Die durven toch zeker wel meer dan alleen een drankje te gaan doen bij het kleine café aan de haven, omdat dat oubollig klinkt. Laat je niet gek maken, je voelt je zo jong als je zelf voelt. Ga gerust op zoek een een gezellig partner, alleen is ook maar alleen. Je hebt niks te verliezen, nee heb je al, ja kun je krijgen. Ga wel ergens naar toe waar jij je op je gemak voelt, dan kom je optimaal uit de verf.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.