Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
weer aan het daten
13 mei 2019

Jonge singles vinden vaker een date in real life dan online

We hebben allemaal de indruk dat je tegenwoordig alleen nog maar online aan een date kunt komen. Via een app of datingsite en dat daten in het ‘normale, echte leven’ amper nog bestaat. Maar dat blijkt toch net iets anders te liggen volgens dit onderzoek.

Online of offline daten

Bijna 16 procent ontstaan dates met name via datingsites en -apps. Dat blijkt uit onderzoek van 3Vraagt, onder jongeren tussen de 16 en 34 jaar. Volgens één op de vijf (22 procent) komen hun afspraakjes zowel offline als via online daten tot stand.

Vleeskeuring

Datingsites en -apps horen tegenwoordig bij de zoektocht naar een nieuwe partner. Toch twijfelen jonge singles die hierop actief zijn of online nou wel dé plek is om een partner te vinden. 38 procent denkt dat online daten een goede manier is om de ware liefde te ontmoeten, 24 procent denkt juist van niet en nog eens 38 procent weet het niet. Ware liefde

Sommigen zien om hen heen relaties ontstaan bij vrienden en bekenden die online daten: “Ik ken mensen die elkaar zo hebben leren kennen en nu al lang samen zijn. Het kan dus dat je je ware liefde ontmoet via een datingsite”, schrijft iemand.

Weinig succes

Veel jonge vrijgezellen die het onderzoek hebben ingevuld geven vooral aan zelf nog weinig succes te hebben ervaren via datingapps. Zo zegt een deelnemer: “De kans dat je net die ene persoon naar rechts swipet en hij/zij jou ook is minimaal. Het is op basis van aantrekkingskracht op foto’s, niet op persoonlijkheid”. Een ander: “Online daten is makkelijk voor veel mensen, maar naar mijn idee is het een vleeskeuring.”

1 op 10 zoekt online vooral seks

Net als deze deelnemer hebben meer online daters het gevoel dat de gesprekken vaak op niets uitlopen of dat mensen eerder op zoek zijn naar een hook-up dan naar een serieuze relatie.

Echte relatie

De meeste jonge mensen die op datingapps of -sites zitten geven echter aan dat dit voor hen niet de insteek is. Op de vraag waar ze naar op zoek zijn via datingapps of -sites geven zeven op de tien (71 procent) actieve online daters aan dat ze vooral op zoek te zijn naar een relatie. Een veel kleiner aantal van één op de tien (12 procent) zegt met name uit te zijn op seksueel contact.

Over dit onderzoek

3Vraagt, onderdeel van het EenVandaag Opiniepanel, stuurt circa eens per maand een vragenlijst aan leden tussen de 16 en 34 jaar. Aan dit onderzoek, gehouden van 24 april tot en met 2 mei, deden 2178 jonge mensen mee. De resultaten zijn na weging representatief voor vijf variabelen, namelijk leeftijd, geslacht, opleiding, stemgedrag en spreiding over het land. De uitslagen worden gepubliceerd door EenVandaag en op jongerenplatforms van NPO3 en andere platforms van de Publieke Omroep.

Bron: Eenvandaag

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Drie op vier singles wil geliefde ontmoeten in dagelijks leven

Drie op de vier singles ontmoet een geliefde het liefst in...

10 vragen voor een originele eerste date

Hoe vaak je ook ge-date hebt of niet, de kans is...

Is je sociale kringetje gekrompen na de scheiding? Tips om hem uit te breiden!

Een van de nadelen van single zijn is dat je sociale...

De nieuwste datingapp: minder swipen meer daten

Herken je het volgende scenario? Je swipet je een ongeluk, maar...

Drie alternatieven voor Tinder dating

Ben je wel een beetje klaar met Tinder en wordt het...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie