Jonge Christenen daten driftig op internet

Duizenden christelijke singles zoeken hun partner online. Ondernemers springen handig in op het gat in de christelijke huwelijksmarkt. ‘Ik ben lid geworden omdat ik het wel lastig vond om in het echt op een meisje af te stappen’, zegt de 28-jarige Ronald. Hij heeft inmiddels al een paar afspraakjes gehad, ‘maar ik heb nog niet gezoend.’

Was je vroeger een absolute loser als je op een verjaardag moest opbiechten dat je die leuke nieuwe vriendin via internet had leren kennen, tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld. Ook christenen zijn massaal aan het internetdaten geslagen. Maar liefst acht verschillende datingsites proberen in dezelfde christelijk vijver te vissen. En er valt heel wat te hengelen.

Ronald koos heel bewust voor een christelijke site. ‘Mijn vorige twee relaties liepen stuk omdat zij niet gelovig waren. Ik vind het toch wel heel fijn om gewoon met mijn vriendin over Jezus te kunnen praten.’ Daarin is hij niet de enige. Duizenden christelijke vrijgezellen hebben zich de afgelopen jaren ingeschreven. ‘Elke week komen er mailtjes binnen van mensen die elkaar via de site gevonden hebben’, zegt Ruben Brands, oprichter van Funky Fish. Ook datingsite Crosspoint claimt al meer dan 20.000 huwelijken op zijn naam te hebben.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten

By Linda ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!