Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
shopaholic
25 oktober 2018

Jezelf verwennen op Singles Day

Singles Day is door vier Chinese studenten in het leven geroepen, en is van oorsprong een echte feestdag. De sleur van het alleen zijn begon de jongens zo te vervelen, dat ze besloten het vrijgezelle leven juist te vieren. Dat dit idee toevallig bedacht werd op elf november kwam goed uit, want de enen uit datum (11-11) staan symbool voor ‘eenzaamheid’. Hiermee was Singles Day als festival geboren.

Kortingsdag voor singles

Alibaba oprichter Jack Ma voelde echter dat hier commercieel iets uit te halen viel, en besloot flinke kortingen te geven op deze dag. Met succes, want Singles Day groeide uit tot een jaarlijks terugkerend koopfestijn, met 2017 als absoluut hoogtepunt. In slechts één dag werd er ruim 25 miljard euro omgezet, waarvan het eerste miljard al binnen één minuut verdiend was. Daarmee was ook Singles Day als kortingsdag geboren, en kunnen webshops deze dag eigenlijk niet meer links laten liggen.

Singles Day rage in Nederland

Ondanks de immense populariteit in China, heeft nog lang niet elke winkelier in Nederland deze dag omarmd. Retailers zullen zich moeten afvragen of er ruimte is voor nog een dag met korting, naast de korting die zij tijdens bijvoorbeeld Black Friday en Sinterklaas al geven. Daarbij valt Singles Day altijd aan het begin van november, ruim voordat consumenten hun salaris hebben gehad.

Potentie

Toch zien we dat ook in Nederland Singles Day langzaam zijn sporen begint te verdienen. Websites zoals Singlesday-online.nl maken alle deals inzichtelijk, en verschillende grote webwinkels haken hier al op in. Zo hadden Coolblue en Bol.com vorig jaar een officiële Singles Day campagne, en gaven ook Mediamarkt en BCC mooie kortingen weg. Juist omdat Singles Day bij dergelijke webshops al op de kalender staat, maakt dat deze dag ontzettend veel potentie heeft. Kleinere retailers willen immers niet achterblijven, bang voor the fear of missing out. Zij zullen een manier moeten zoeken om ook deze kortingsdag op te nemen in hun agenda, in de toch al hectische laatste maanden van het jaar.

Verleidelijk

Ook voor online shoppers is het ontzettend verleidelijk om Singles Day te omarmen, maar waarom eigenlijk? Een voor de hand liggende reden is omdat zij een extra moment krijgen om gewenste producten tegen een mooie prijs aan te schaffen. Nog belangrijker is misschien wel dat er andere kortingen op andere producten worden gegeven tijdens Singles Day. Ga jij jezelf verwennen op Singles Day dit jaar?

Bron: Dutch Cowboys

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Het succes van Singles Day: shopping event met mooie deals

Ben je op zoek naar een leuk jurkje voor een speciale...

Helft Nederlanders stoort zich aan ophef rondom Black Friday

Met tachtig procent zijn voornamelijk dertigers vernietigend in hun oordeel over...

Singles Day: 5 redenen waarom single zijn gezond voor je is

Vandaag vieren we Singles Day! Daardoor kan je vandaag niet alleen...

Singles Day nog geen echte hit in Nederland

Nederland loopt nog niet echt warm voor Singles Day, het uit...

Duurzamer shoppen: zes tips

Duurzaam winkelen is niet zo moeilijk (of duur) als je misschien...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie

Condoom.nl