shopaholic

Jezelf verwennen op Singles Day

Singles Day is door vier Chinese studenten in het leven geroepen, en is van oorsprong een echte feestdag. De sleur van het alleen zijn begon de jongens zo te vervelen, dat ze besloten het vrijgezelle leven juist te vieren. Dat dit idee toevallig bedacht werd op elf november kwam goed uit, want de enen uit datum (11-11) staan symbool voor ‘eenzaamheid’. Hiermee was Singles Day als festival geboren.

Kortingsdag voor singles

Alibaba oprichter Jack Ma voelde echter dat hier commercieel iets uit te halen viel, en besloot flinke kortingen te geven op deze dag. Met succes, want Singles Day groeide uit tot een jaarlijks terugkerend koopfestijn, met 2017 als absoluut hoogtepunt. In slechts één dag werd er ruim 25 miljard euro omgezet, waarvan het eerste miljard al binnen één minuut verdiend was. Daarmee was ook Singles Day als kortingsdag geboren, en kunnen webshops deze dag eigenlijk niet meer links laten liggen.

Singles Day rage in Nederland

Ondanks de immense populariteit in China, heeft nog lang niet elke winkelier in Nederland deze dag omarmd. Retailers zullen zich moeten afvragen of er ruimte is voor nog een dag met korting, naast de korting die zij tijdens bijvoorbeeld Black Friday en Sinterklaas al geven. Daarbij valt Singles Day altijd aan het begin van november, ruim voordat consumenten hun salaris hebben gehad.

Potentie

Toch zien we dat ook in Nederland Singles Day langzaam zijn sporen begint te verdienen. Websites zoals Singlesday-online.nl maken alle deals inzichtelijk, en verschillende grote webwinkels haken hier al op in. Zo hadden Coolblue en Bol.com vorig jaar een officiële Singles Day campagne, en gaven ook Mediamarkt en BCC mooie kortingen weg. Juist omdat Singles Day bij dergelijke webshops al op de kalender staat, maakt dat deze dag ontzettend veel potentie heeft. Kleinere retailers willen immers niet achterblijven, bang voor the fear of missing out. Zij zullen een manier moeten zoeken om ook deze kortingsdag op te nemen in hun agenda, in de toch al hectische laatste maanden van het jaar.

Verleidelijk

Ook voor online shoppers is het ontzettend verleidelijk om Singles Day te omarmen, maar waarom eigenlijk? Een voor de hand liggende reden is omdat zij een extra moment krijgen om gewenste producten tegen een mooie prijs aan te schaffen. Nog belangrijker is misschien wel dat er andere kortingen op andere producten worden gegeven tijdens Singles Day. Ga jij jezelf verwennen op Singles Day dit jaar?

Bron: Dutch Cowboys

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.