succes eerste date
31 July 2015

Jezelf niet compleet verliezen in een relatie: tips

Compleet verliefd! Helemaal hoteldebotel, de weg kwijt, eten is bijzaak. Slapen ook. Je bent echt hé-le-maal stapelgek op je nieuwe lief. Maar hoe zorg je er nou voor dat je jezelf niet verliest in een nieuwe relatie? Wij geven je een paar tips mee.

Want hoe heerlijk die verliefdheid ook is, je bent niet alleen (of in dit geval met z’n tweetjes) op de wereld. Het gewone leven gaat door. Je werk, vrienden, familie, kinderen.. Het is niet alleen goed maar ook belangrijk dat je oog houdt voor al het andere om je heen.

Zorg goed voor je vriendschappen

De eerste tip om jezelf niet compleet te verliezen in je nieuwe liefde en relatie is om de relaties met je vrienden te behouden. Het is fijn dat er iemand is die je super gelukkig maakt, maar je wil je vrienden natuurlijk ook niet verliezen. Zij zijn ook erg belangrijk in je leven. Zorg er dus voor dat je regelmatig tijd voor hen maakt. Als het goed is zullen je vrienden er altijd voor je zijn. Ook als de relatie onverhoopt voorbij gaat. Hou dat in je achterhoofd!

Blijf je hobby’s beoefenen

Het is geen goed plan om je hobby’s te laten versloffen omdat je in een relatie zit. Ok, dat je de eerste weken, maanden een paar keer je sportles overslaat omdat je tussen de lakens al genoeg calorieën hebt verbrandt, dat is je vergeven. Maar je hobby’s zijn een onderdeel van jou en je leven, het maakt jou tot de persoon die je bent. Blijf daarom vrolijk doorgaan met jouw passie.

Blijf je eigen mening houden

Het is fijn om het met elkaar eens te zijn, maar je wilt niet al je eigen meningen afvlakken en vervagen. Het is prima om te zeggen waar jij het liefst wilt eten, welke film je wil zien en om een uitgesproken mening te hebben over een bepaald onderwerp. Je hoeft het echt niet de hele tijd met je nieuwe liefde eens te zijn. Natuurlijk is het van belang dat je het wel eens bent over de belangrijke dingen maar wanneer het gaat over je eigen mening, wees dan gewoon lekker jezelf.

Vaar je eigen koers

Als je verliefd bent dan wil je heel veel tijd doorbrengen met het object van jouw verlangens en dat is heel normaal. Maar het is niet handig om alles uit je handen te laten vallen om bij je nieuwe vlam te zijn. Als je al plannen had gemaakt, zeg deze dan niet af. Hij of zij kan prima wachten tot jij weer tijd hebt om elkaar te zien.

Wees geen aanhankelijke partner

Het is heel makkelijk om in de valkuil te stappen een mega aanhankelijke partner te worden, maar dat is niet slim. Je begint jezelf dan echt te verliezen in de relatie en de meeste mensen vinden het echt helemaal niet aantrekkelijk als jij je steeds aanhankelijker opstelt en gedraagt. Blijf lekker zelfverzekerd. Daar is hij/zij ook op gevallen remember?

Doe dingen los van elkaar

Het is leuk om samen dezelfde sport te gaan beoefenen of de hele tijd dezelfde programma’s op tv te volgen. Maar het is ook goed om de dingen te doen die jij wilt. Een avondje met je vriendinnen naar de film, lekker lunchen en bijkletsen, met je vrienden de kroeg in om een voetbalwedstrijd te kijken. Hoe verleidelijk het ook is om voortaan elke seconde die je hebt met elkaar door te brengen is het goed voor jezelf en jullie relatie om dingen los van elkaar te blijven ondernemen.

Houd van jezelf

Het maakt niet uit hoeveel je van elkaar houdt of hoe goed je elkaar begrijpt, jij en je nieuwe liefde zullen altijd twee individuen blijven. Dat is natuurlijk prima. Het is goed dat je allebei anders bent. De verschillen tussen jullie kunnen elkaar aanvullen. Ze zullen jullie relatie juist sterker maken.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Verliefde man weer baard in de keel

Als er een baby (of puppy) in de buurt is, krijgt...

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé...

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde...

Is het lust of toch liefde?

Je hebt jezelf vast ook wel eens afgevraagd, wat voel ik...

singlessite gidsen

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie