conchita waylon ilse

Jeugd onder 18 hoeft niet te carnavallen op colaatje

Carnaval zonder bier is als een auto zonder motor. Het komt niet op gang. In veel gemeenten wordt dan ook een oogje dichtgeknepen als jongeren onder de 18 jaar een biertje drinken.

Geen beginnen aan

Gekkenwerk, noemt de gemeente Venlo de alcoholcontroles tijdens carnaval. ,,Waar begin je in een mensenmassa waar tienduizenden mensen opeengepakt staan? Bovendien is iedereen verkleed of geschminkt,’ zegt burgemeester Antoin Scholten via zijn woordvoerder. ‘Moeten we eerst hun gezicht schoonboenen om te zien of ze boven de 18 jaar zijn?” Venlo wil ‘geen heksenjacht’ ontketenen’ tijdens het feest dat volgend weekend losbarst. ‘Veel controles lokken agressie en vandalisme uit.’

Geen politiestaat

In Jokus Riék, zoals Venlo tijdens carnaval heet, worden dan ook geen extra toezichthouders ingezet. De gemeenten Maastricht (Mestreech), Venray (Piëlhaazeriek), Sittard (Marotteriek), Geleen (Waereldsjtad), Bergen op Zoom (Krabbegat) en Gorinchem (Bliekenstad) sluiten zich hierbij aan. ‘Het moet hier geen politiestaat worden. Carnaval moet vooral een feest blijven,’ stellen zij. Er zullen in deze gemeenten wel controleurs rondlopen, benadrukken allen, maar het zal vaker bij een waarschuwing blijven.

Bron: AD

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.