toekomst uittekenen

Je toekomst begint vandaag

Als ondernemer moet je een business plan hebben. Daarin staat waar je naar toe wilt werken en wat je visie is. Lastig. Ik heb respect voor mensen met grote bedrijven, die niet alleen voor zichzelf kunnen bedenken waar ze uit willen komen, waar die honderden mensen aan het werk houden voor nu maar ook in toekomst. Die toekomst begint vandaag.

Bezig met het heden

David en Arjan van 365dagensuccesvol.nl hebben ook duidelijk een visie, namelijk Nederland het gelukkigste land van de wereld maken. Ik vind het nogal wat. Nadenken over onze toekomst, bij wijze van spreken het uit kunnen tekenen, met het oog op groen, dat lijkt me onmogelijk. Om mijn eigen gezin gelukkig te maken en te houden, dat vind ik al een opgaaf. Als alleenstaande moeder was ik de afgelopen jaren vooral bezig om in het heden zo gelukkig mogelijk te zijn. Denken over de toekomst daar wilde ik liever niet aan.

Hoofd niet in zand steken

Nu ik met mijn kinderen in rustiger vaarwater ben gekomen, merk ik dat er meer rust komt om over de toekomst te denken. Ik noem het rust, maar dat zal altijd een betrekkelijke zijn. Het is ook nodig om je hoofd niet in het zand te steken voor de toekomst. Mijn toekomst is dat over een paar jaar de alimentatie stopt, voor mij en voor mijn kinderen. Ik ben hard bezig als ondernemer te groeien. Ik moet op mijn eigen benen gaan staan, mijn eigen broek en die van de kinderen gaan ophouden.

Je toekomst begint vandaag

Soms denk ik dat het volledig “selfsupporting” worden een onrealistische doelstelling is, net zoals David en Arjan dat ook wel hebben bij hun droom om Nederland het gelukkigste land van de wereld te maken. Zij zeggen iedere dag kleine stappen te zetten. Wanneer ik dat bedenk, dat doe ik zeker ook. Als fotograaf moet ik vooral in beeld zijn, daar ben ik bijvoorbeeld hard voor aan het werk. Mijn netwerk groeit gestaag. Ook ik zelf ben meer aan het groeien, doordat ik merk dat ik goed bezig ben. Wanneer je merkt dat je gewoon door jezelf te zijn en daarbij wel goed werk af te leveren, je gewaardeerd wordt. Door waardering krijg je meer stimulatie. De motivatie om met mijn gezin gelukkig te zijn is in ieder geval groot genoeg. Dus wacht niet met het werken aan je toekomst, je toekomst begint vandaag.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.