daten december coach

Je stem drukt grote stempel op je date

Wie niet erg vertrouwd is met het daten, kan zich soms dagen het hoofd breken om de perfecte openingszin te bedenken. Volgens een Britse studie is dit echter niet nodig. Zo is niet wat je zegt belangrijk, maar wel de manier waarop. Het geluid van je stem zou immers een invloed hebben op de mate waarop een mogelijke date je aantrekkelijk (of juist minder aantrekkelijk) vindt.

Mannelijkheid

Volgens de wetenschappers vinden Britse vrouwen een diepe, hese, ademende stem het aantrekkelijkst. Wat ze vooral niet willen horen, is een agressief stemgeluid. Mannen die het geluk hebben een dergelijk geluid te produceren zouden mannelijkheid en kracht uitstralen in combinatie met een beetje tederheid.

Volgzaam

Ook bij vrouwen speelt de stem volgens de onderzoekers een grote rol tijdens het daten. Britse dames die een partner willen verleiden scoren het best met een hoge, ademende stem. Mannen associëren dit immers met vrouwen die tenger, open, omstreden en volgzaam zijn.

Seksistisch prototype

“Het resultaat van de vrouwen beantwoordt aan het seksistische prototype”, aldus onderzoekers Dr Yi Xu. “Het onderzoek toont eveneens aan dat mannen onbewust harder worden aangetrokken tot vrouwen die vriendelijk zijn en onderdanig.”

Ideaalbeeld

Volgens Yi Xu is Marilyn Monroe een goed voorbeeld van de meest scorende vrouwelijke stem. Bij de mannen zou Joey uit de Amerikaanse sitcom Friends goed beantwoorden aan het ideaalbeeld.

Bron: HLN

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam