relatie verbreken

Je relatie redden doe je met deze twee woorden

Twijfel je nog tussen scheiden of je relatie nog een kans geven? Misschien is dat laatste eenvoudiger dan je nu denkt. In plaats van cadeautjes voor je partner te kopen of naar een relatietherapeut te hollen kan je beter iets anders doen.

Volgens Amerikaanse wetenschappers kan jij je relatie namelijk op een wel hele makkelijke manier redden. Het enige dat je hoeft te doen is twee simpele woordjes wat vaker uitspreken.

Relatie redden tips

Er zijn ontelbaar veel boeken geschreven over de perfecte relatie en talkshows raken nog steeds niet uitgepraat over hoe je je huwelijk kunt redden als het spaak loopt. Maar volgens een onderzoek van de universiteit van Georgia is de oplossing heel simpel. Je moet gewoon wat vaker “dank je” zeggen tegen je partner.

Waardering

De onderzoekers deden een rondvraag bij 468 getrouwde koppels over hun financiën, communicatiestijl en hoe dankbaar ze zijn voor hun partner. Daaruit blijkt dat het gevoel dat je je allerliefste wederhelft waardeert een positieve invloed heeft op je relatie. De huwelijken waarin dankbaarheid regelmatig werd uitgesproken, waren immers succesvoller.

Relatie versterken

“Het gevoel hebben dat je gewaardeerd wordt en dat je echtgenoot je wel degelijk belangrijk vindt, beïnvloedt hoe begaan je bent met je relatie”, legt onderzoeker Ted Futris uit. Zelfs als je een knetterende ruzie hebt, kan “dank je” zeggen de gemoederen bedaren en je relatie versterken. “Elk koppel maakt wel eens ruzie. Maar wat een succesvol huwelijk onderscheidt van een onsuccesvol huwelijk, is hoe die ruzie gevoerd wordt en hoe je elkaar behandelt op dagdagelijkse basis”, aldus Futris. Vanzelfsprekendheid is met andere woorden de boosdoener, dankbaarheid de heilige graal voor een geslaagd huwelijk.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.