relatie verbreken
22 February 2016

Je relatie redden doe je met deze twee woorden

Twijfel je nog tussen scheiden of je relatie nog een kans geven? Misschien is dat laatste eenvoudiger dan je nu denkt. In plaats van cadeautjes voor je partner te kopen of naar een relatietherapeut te hollen kan je beter iets anders doen.

Volgens Amerikaanse wetenschappers kan jij je relatie namelijk op een wel hele makkelijke manier redden. Het enige dat je hoeft te doen is twee simpele woordjes wat vaker uitspreken.

Relatie redden tips

Er zijn ontelbaar veel boeken geschreven over de perfecte relatie en talkshows raken nog steeds niet uitgepraat over hoe je je huwelijk kunt redden als het spaak loopt. Maar volgens een onderzoek van de universiteit van Georgia is de oplossing heel simpel. Je moet gewoon wat vaker “dank je” zeggen tegen je partner.

Waardering

De onderzoekers deden een rondvraag bij 468 getrouwde koppels over hun financiën, communicatiestijl en hoe dankbaar ze zijn voor hun partner. Daaruit blijkt dat het gevoel dat je je allerliefste wederhelft waardeert een positieve invloed heeft op je relatie. De huwelijken waarin dankbaarheid regelmatig werd uitgesproken, waren immers succesvoller.

Relatie versterken

“Het gevoel hebben dat je gewaardeerd wordt en dat je echtgenoot je wel degelijk belangrijk vindt, beïnvloedt hoe begaan je bent met je relatie”, legt onderzoeker Ted Futris uit. Zelfs als je een knetterende ruzie hebt, kan “dank je” zeggen de gemoederen bedaren en je relatie versterken. “Elk koppel maakt wel eens ruzie. Maar wat een succesvol huwelijk onderscheidt van een onsuccesvol huwelijk, is hoe die ruzie gevoerd wordt en hoe je elkaar behandelt op dagdagelijkse basis”, aldus Futris. Vanzelfsprekendheid is met andere woorden de boosdoener, dankbaarheid de heilige graal voor een geslaagd huwelijk.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

10 signalen van een ongezonde relatie

Nu je weer single bent kijk je misschien anders terug op...

Een op vijf Nederlanders ruziet vaker met partner door coronacrisis

Maar liefst negentien procent van de Nederlanders maakte het afgelopen jaar...

Deze signalen vertellen je dat een nieuwe relatie in de problemen zit

Als je probeert te achterhalen of je bent waar je moet...

Zo voorkom je dat je relatie sneuvelt in coronatijd

Kun je nog iets doen om het tij te keren als...

Relatieadvies nodig? Dit staat erover in de sterren

Natuurlijk geen oplossing voor langdurige relatieproblemen maar wel een tipje van...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie