met hond wandelen

Je mobiele telefoon beïnvloedt de relatie met je huisdier

Je smartphone overdreven vaak pakken in het bijzijn van je vrienden, is onbeleefd en nou ook niet  bepaald bevorderlijk voor jullie relatie. Maar een Britse dierenarts beweert nu dat het ook de relatie met je huisdier kan schaden. Vooral honden zouden gevoelig zijn voor de tijd die je spendeert op je scherm.

Geobsedeerd

De Brit Iain Booth is dierenarts en geeft een woordje uitleg aan Metro UK: “Onze maatschappij is geobsedeerd met smartphones. Die verslaving brengt de waardevolle relatie met onze huisdieren in gevaar. Vooral honden zijn er gevoelig voor en in mindere mate ook katten.” Je geliefde viervoeter kan natuurlijk moeilijk protesteren wanneer je je smartphone bovenhaalt, dus het is een kwestie van gezond verstand.

Quality time

Honden zijn echte emotionele sponzen, dus ze merken het meteen als je je opwindt. Ook als dat helemaal niet op hen bedoeld is, maar gewoon op je telefoon. Laat je smartphone dus eens thuis wanneer je je hond uitlaat. Dan pas kan er echt sprake zijn van quality time met je viervoeter.

Lees ook: Honden liggen ook wakker van gepieker

Bron: Metro

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.