lippenstift kleuren

Je lipstick kan je dommer maken

Uit een Amerikaanse studie blijkt dat 55 procent van 22 onderzochte lipstickmerken sporen van lood bevatten. Het hoogste niveau van deze giftige substantie was 3,22 deeltjes per miljoen.

Professor Sean Palfrey waarschuwde dat zelfs een blootstelling aan een laag niveau een enorm gezondheidsrisico betekent, dit kan zelfs de mentale gezondheid treffen. “Zelfs het laagste niveau van lood kan al je IQ, je gedrag en je leercapaciteiten schaden. Ook is het belangrijk dat kinderen en zwangere vrouwen beschermd worden tegen lood.”

Betere resultaten
Deze laatste resultaten tonen echter wel aan dat er vooruitgang geboekt wordt. Een studie uit 2010 toonde aan dat het hoogste niveau van lood in lipstick 7 delen per miljoen was. Een ander onderzoek bracht aan het licht dat 400 tinten van populaire cosmetica sporen van lood bevatten. Onder meer merken als L’Oreal, Maybelline en Cover Girl belandden in de top 10 van loodhoudende producten.

Geen limieten
Professor Halyna Breslawec voegt daaraan toe: “Als wetenschappers zich echt zorgen maken over loodvergiftiging moeten ze niet naar lipstick kijken, maar naar locaties waar kinderen leven. Wonen ze bijvoorbeeld dichtbij gevaarlijke vuilnisbelten?”

Momenteel heeft de overheid geen limieten opgesteld voor het niveau van lood in lipsticks, het is aan de fabrikanten om hierover te beslissen. Lood wordt niet bewust aan lipstick toegeoegd maar veel kleuradditieven gebruiken mineralen als basis en bevatten sporen van lood die je van nature in aarde, water en de lucht aantreft.

Ook zonder mogelijk
Janet Nudelman van de organisatie ‘Campaign for Safe Cosmetics’: “Het verontrustende is dat meer dan de helft van de lipsticks lood bevatten, maar de helft niet. Dat bewijst dat het mogelijk is om cosmetica te maken zonder dit giftige bestanddeel.”

Bron: HLN

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.