seks voor camera

Je lichaam delen met de wereld

Een profielfoto met een diep decolleté of een foto van jezelf op een feestje met iets te veel wijntjes op. Volgens trendwatcher Lieke Lamb kan er steeds meer op Hyves, Facebook en Twitter.

Een paar jaar geleden waarschuwde Lieke tijdens lezingen voor jongeren om dergelijke foto’s niet te plaatsen op social media. Maar tegenwoordig zeggen jonge meiden dat hun heldinnen, als Rihanna, Katy Perry, Lindsay Lohan precies hetzelfde doen. Dus waarom niet?

Ondeugende poses

Heleen van Royen, Olivia van Royen, Christina Curry en Rosalie van Breemen tweeten of posten regelmatig foto’s van zichzelf in ondeugende en ontblote poses.

Rosalie van Breemen, voormalig fotomodel en journaliste/presentatrice daarover: “Wat ik op mijn Facebookpagina doe, moet ik zelf weten. Wat andere daarvan vinden, zal mij worst wezen. Wie zich stoort, verwijdert me maar als vriend. Ik sport veel en daarvan zet ik af en toe het resultaat online. Een foto van mijn blote buik of in een bikini. Niet om te shockeren, of omdat ik zo exhibitionistisch ben – wat ik wel een béétje ben – maar omdat ik me niet wil inhouden.”

Media-aandacht

Mediapsycholoog Mischa Coster. “Als psycholoog geloof ik dat mensen altijd iets doen omdat ze er iets voor terug krijgen. Bekende vrouwen krijgen door pikante foto’s wat extra media-aandacht. Dit kan vooral interessant zijn voor wie niet meer zoveel in de spotlights staat.

Een goed voorbeeld hiervan is Patricia Paay, die in 2009 nog in de Playboy stond op zestigjarige leeftijd. Die komt natuurlijk met een prachtig verhaal van: ‘Ik ben op mijn zestigste nog steeds trots op mijn lichaam’. En dat zal wel zo zijn, maar volgens mij is dat niet de reden om naaktfoto’s met heel Nederland te delen.”

Bron: Telegraaf

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!