burn-out

Je gedachten loslaten lukt je met deze 6 tips

De complexiteit van de COVID-19-pandemie blijft ons allemaal op zoveel unieke manieren treffen. Velen van ons zijn gefrustreerd, boos en twijfelen aan de zin van het leven. Als je je in een situatie bevindt waarin je je ongemotiveerd of overweldigd voelt, ben je niet de enige.

Goed nieuws!

Er is goed nieuws. Je hebt geen volledige revisie nodig om de kwaliteit van je leven en je tactieken voor het omgaan met pandemieën te verbeteren. Slechts een paar stappen kunnen je moreel een boost geven en je dagen positiever en zinvoller maken. Je moet je geest trainen om sterker te zijn dan je emoties, anders zie je elke ‘mierenheuvel’ die je tegenkomt in het leven als een berg. Hier zes eenvoudige manieren om je ‘los te maken’ terwijl je misschien nog thuis of in je hoofd of beide vastzit:

1. Herschrijf een situatie in een positief daglicht

Denk na over hoe je over een bepaald onderwerp denkt en neem dan een andere en positievere houding aan. Er is een reden waarom het gezegde ‘als het leven je citroenen gooit, maak dan limonade’ al tientallen jaren bestaat. Er is een positief aspect aan alle dingen die in het leven gebeuren, zelfs als je je negatief voelt.

2. Voel je woede en frustratie

Erken hoe je je op dit moment voelt en wees bij de ervaring. Onderdrukte emoties veroorzaken zowel angst en depressie als fysieke problemen zoals hart- en spijsverteringsproblemen.

3. Creëer een intentie

Positieve visualisatie vergroot de kans op succes, we creëren onze realiteit grotendeels door onze gedachten en intenties.

4. Wees opmerkzaam, wees dankbaar en geef het door

Als je je concentreert op wat je niet hebt, zul je ongelukkig zijn en negativiteit aantrekken. Wees dankbaar voor wat je hebt en je zult positiviteit, kansen en succes aantrekken.

5. Schrijf een doel op voor vandaag en een doel voor morgen

Als je s’ ochtends slechts een paar minuten de pen op papier zet, kan dit een enorm gunstige invloed hebben op je dag en de rest van je leven. Minder doktersbezoeken, meer zelfbewustzijn, beter humeur/gevoel, en een groter psychologisch welbevinden zijn slechts enkele van de gedocumenteerde voordelen.

6. Ontwikkel een strategie om vooruit te komen

Visualiseer hoe je perfecte dag eruit zou zien. Welke activiteiten zou je erin passen, wat zou je als ontbijt, diner hebben en hoe zou je je voelen? Dit is een uitstekende visualisatieoefening die kan helpen bij het stimuleren van creativiteit en bedoelingen over wat je uit je leven zou willen halen in een perfecte wereld.

 

Bron: Womenonline

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.