ex wordt vreemde

Je ex wordt grootste vreemde

Jezelf terugvinden na een scheiding. Ik denk dat je zelf niet kunt terugvinden na een scheiding, er is niet meer over van de oude jij. Een scheiding zet je leven dus danig op zijn kop. Niemand die het ooit heeft mee gemaakt kan het effect ervan bedenken. Je man wordt je ex en hij wordt de grootse vreemde die je kent.

Iemand iets verbieden kan niet

Je man gaat er vandoor, jij blijft achter met je kinderen, je blijft wonen in je oude vertrouwde omgeving of je moet verhuizen. Losse feiten die bij elkaar iets te weeg brengen wat niemand jou van tevoren in woorden kan vertellen. Niemand kan bedenke wat dat voor een vrouw kan doen. Andersom kan een vrouw een man ook veel verdriet doen door een relatie te beëindigen.  Als vrouw van een man die van de een op de andere dag besluit om weg te gaan, ben je mogelijk al wel gewend wat avondjes alleen met de kinderen door te brengen. Een man bedenkt dat niet zomaar wanneer hij niet de vrijheid heeft gehad ervan te proeven. Kun je je man dan verbieden het huis uit te gaan, voor zakendiners, voor hobby’s, voor fietsweekenden, voor werkoverleg in een zonnig oord? Nee, iemand iets verbieden kan niet.

Liefde maakt blind

Verliefd te worden op een ander kun je iemand ook niet verbieden, dat over komt je. Ja, maar dan sta je er voor open, zeggen mensen dan. Dat kan. Thuis zitten en buiten het leven staan, is ook geen optie. Maar je man zijn vrijheid gunnen zichzelf te zijn, daar is niets verkeerds aan, maar het risico dat hij iemand treft die hipper, en jonger en meer sexy is dan jij, dat is niet zo moeilijk.  Ja, dan gebeurt het. Je man heeft iemand getroffen waarmee hij denkt gelukkiger te worden. Hij heeft ontdekt dat ze dezelfde manier van denken, van interesse hebben, niet van leeftijd, maar dat is juist wel apart. Dat de persoon met het meeste geld niet snapt dat de ander hem al snel naar de mond praat, dat wordt niet gezien. Liefde maakt blind, ook als je wat ouder bent. Of moet ik zeggen, juist als je wat ouder bent.

De grootste vreemde die bestaat

Een nieuwe situatie ontstaat. Je kunt ertegen vechten maar tegen verliefde gevoelens valt niet op te boksen. Waar je in mee kunt gaan is zo goed mogelijk uit elkaar te gaan. Ik kan zeggen dat dit niet mee valt. Zodra de deur achter hem dichtgetrokken is, is er helemaal van jouw man, niets meer over. Het wordt voor jou de grootste vreemde die er op de wereld rondloopt. En ik kan je zeggen, dat is zo raar. Dat is een van de erge dingen die gebeuren bij een scheiding. De persoon waar jij zo close mee was, waar jij kinderen mee op de wereld hebt gezet, die persoon doet alsof jij niet bestaan hebt. Die doet alsof jullie elkaar nooit gekend hebben. Vooral dat laatste facet, dat verloochenen van de ander, van de liefde die bestaan heeft en zichtbaar is in het bestaan van onze kinderen, dat kan mij nog steeds heel verdrietig maken.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.