berichten ex facebook verbergen

Je ex stalken via Facebook: doe jij het ook?

Het soms haast obsessief volgen van je ex op Facebook of andere sociale media kanalen, vrijwel niemand kan het laten. Maar liefst 9 van de 10 mensen stalkt hun ex in meer of mindere mate.

Aandacht ex geliefden

Een studie aan de universiteit van Texas, bracht aan het licht dat maar liefst 88% van de mensen op Facebook op regelmatige basis eens een kijkje neemt op de account van voormalige geliefde(n) zo staat op relatie.blog.  “Het zit in onze aard om aandacht te besteden aan anderen,” verklaart psychologe Pamela Rutledge, die het effect van media en technologie op het dagelijkse leven bestudeert.

Onvervangbaar na relatiebreuk

“Zelfs wanneer een relatie afgelopen is, denken we nog dat niemand ons echt kan vervangen. Mensen hebben bevestiging nodig dat ze gewaardeerd werden, dus hopen ze dat het ex-partners slecht gaat zonder hen.”

Onschuldig nieuwsgierig

En daar hoeven we ons helemaal niet schuldig over te voelen: “Je brengt niemand in gevaar, je bent gewoon erg nieuwsgierig.” Uiteraard is er wel een grens. Als je echt heel veel tijd doorbrengt met het volgen van iemands doen en laten op sociale media, dan gaat het volledig om jezelf in plaats van om de andere persoon, en dat is dan weer niet  gezond. Stalken kan soms hele ernstige vormen aannemen.

Vrouwen jaloerser

Verder blijkt uit dit onderzoek dat er een verband bestaat tussen jaloezie en de tijd ie we op Facebook doorbrengen. Hoe meer we weten, hoe meer we willen weten. Daarnaast is het zo dat vrouwen door de bank genomen jaloerser zijn op hun ex dan mannen. Beter omgaan met jouw jaloezie? Lees dan deze tips.

Meer relatie nieuws lees je ook op relatie.blog

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.