Je ex gaat door met leven. Jij ook?

Het moet een flinke schok zijn voor Sylvie toen het nieuws naar buiten kwam dat haar ex Rafael en haar ex-vriendin Sabia een kleintje verwachten. En dat al na een kleine zes maanden!

Sylvie is een beroemdheid en haar overkomt dit. Onder ons “gewone” mensen gebeurt dit ook met regelmaat van de klok. En sprekend uit ervaring, dat komt hard binnen. Hoe ga je door met je leven, wanneer je nog overloopt van verdriet of boosheid?  Je ex, heeft ondertussen zijn leven al duidelijk in zijn vooruit staan en doet of er geen verleden was. 

Lees de volgende overdenkingen en zorg dat jij ook je leven oppakt.

Zelfbeheersing
Zorg dat je jezelf beheerst. Probeer geen emotionele breakdown te krijgen als je je ex tegenkomt. Wees beheerst en beleefd, ook tegen zijn nieuwe vriendin. Wanneer je gaat huilen of heel boos op hem wordt, geeft dat je ex een gevoel van overwinning. Blijf afstandelijk. Daardoor voel je je uiteindelijk een stuk beter tegenover jezelf. (en vraagt hij zich af hoe je zo goed met de situatie omgaat.)

Geen controle
Je hebt geen controle over de acties van je ex. Zeker als je ex het heeft uitgemaakt, heb je geen grip op de situatie. Probeer zo snel mogelijk te accepteren dat je die controle niet meer hebt. Des te sneller kun je doorgaan met je leven en vind je misschien snel de échte liefde van je leven.

Schuldig
Geef jezelf niet de schuld van de break-up. Het is doelloos om uren in bed te liggen huilen en te bedenken welke domme fouten je hebt gemaakt en wat je beter had kunnen doen, zodat hij nog steeds bij je zou zijn. Meestal is het niet de schuld van één van jullie. Als je een goede relatie had, kwam dat van twee kanten. Nu jullie uit elkaar zijn, moet je je beseffen dat je maar de helft van de relatie bent. Het ligt niet alleen aan jou.

Voelen
Je mag je rot voelen. Boos, wanhopig. Laat de emoties toe. Praat er met je vrienden over. Natuurlijk worden ze er moe van, maar jij uiteindelijk ook. Je zult je gevoelens moeten verwerken, anders ben je nog wel even zoet met je liefdesverdriet. Houd jezelf voor dat het verdrietige gevoel weer weggaat.

Bezig zijn
Houd jezelf bezig. Ga met vriendinnen op stap, ga naar de film, doe iets waardoor je niet de hele tijd aan je ex hoeft te denken. De hele dag piekeren over wat hij nu aan het doen is, maakt je niet echt gelukkiger. Misschien vind je het moeilijk om plezier te hebben in het begin, maar uiteindelijk ga je je veel beter voelen.

Ga door
Ga door met je leven. Zorg dat je nieuwe mensen ontmoet. Word opnieuw verliefd. Je hart is niet groot genoeg voor alle exen uit het verleden. Zorg dat een nieuw iemand al je liefde vraagt, zo heb je minder ruimte voor je ex.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Mike ·
23 juni 2023

Avondeten op een Budget: Betaalbare en Smaakvolle Recepten voor Singles

By Mike ·
23 juni 2023

De kunst van het scheren: Essentiële tips voor single mannen

Beste dildo met zuignap
By Redactie ·
12 december 2022

Voor jou getest: de beste dildo’s met zuignap

Beste vibrerende slipjes
By Redactie ·
5 december 2022

Voor jou getest: de beste vibrerende slipjes

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen