scheiden zonder rechter

Je eerste werkdag? Gedraag je zo!

De ene dag een feest, de andere dag weer stevig met beide voeten op de grond. Het is namelijk de Dag van de Arbeid! Aan de slag dus maar. Is het je eerste werkdag? Spannend.

Eerste werkdag

Op een eerste werkdag wil je graag een goede eerste indruk maken. Je krijgt immers geen tweede kans om een eerste indruk te maken. De eerste vraag is wat trek je aan? Hoe stel je jezelf voor en wat kan je het beste wel doen of juist achterwege laten om goed over te komen op je collega’s?

Tips voor eerste werkdag

•Draag representatieve kleding en zie er verzorgd uit. Men let bij een eerste indruk altijd op je uiterlijk en ook wat je aan hebt. Verdiep je in het kleedgedrag van je collega’s in het bedrijf en stem je kleding daarop af, passend bij je functie. Poets je schoenen. Draag schone, gestreken kleding zonder vlekken, gaten of met een knoop eraf. Wees matig in het gebruik van parfum, deodorant en aftershaves.

•Wees stipt op tijd. Liefst vijf tot tien minuten eerder, zodat je zeker weet dat je ruim op tijd bent.

•Parkeer je auto netjes tussen de strepen op de parkeerplaats en neem geen twee plekken in beslag. Ben je met de fiets, stal deze dan niet tegen het gebouw aan, maar in de fietsenstalling.

•Stel jezelf netjes voor. Degenen die de hand het eerst uitsteekt zegt de naam het eerst. Spreek je naam duidelijk uit en kijk de ander aan. Probeer de naam te onthouden, met ezelsbruggetjes of vraag om de naam nog een keer te herhalen en herhaal de naam zelf ook nog een keer.

•Heb respect voor de mensen in het bedrijf. Wees belangstellend naar je collega’s en luister naar wat ze te vertellen hebben. Open een deur voor ze en groet ze als je ze passeert. Want iedereen kijkt naar je, omdat zij ook naar jou nieuwsgierig zijn.

•Roddel niet. Laat je niet verleiden mee te roddelen over collega’s en tot uitspraken waar je later spijt van hebt. Je kent de ander niet en het zegt meer iets over jou dan over de ander.

•Respecteer de werkplek van anderen. Ga niet ongevraagd rondneuzen in andermans spullen, lees geen memo’s of andermans computerscherm.

•Leg bij aankomst niet meteen je brood en je fruit op je bureau. Houd het in je tas of leg het in de keuken in de koelkast, als dat er is en ook is toegestaan. Laat een keuken en de koffiemachine na gebruik opgeruimd achter.

•Rookpauzes. Vraag naar de rookgelegenheden en rookruimte. Ruim je sigarettenpeuk op in de daar voor bestemde afvalbakken. Ga niet voor de in- of uitgang roken, zodat anderen door een walm van rook heen moeten lopen. En zorg ervoor dat je bij binnenkomst in het gebouw zelf ook niet naar de sigarettenrook ruikt.

•Plaats geen negatieve uitlatingen over je collega’s en het bedrijf op social media. Dit kan het imago van het bedrijf schaden, omdat het bericht de hele wereld overgaat en niet beperkt blijft tot de wandelgangen. Onthoud “wie schrijft die blijft”!

•Je bent het visitekaartje van het bedrijf. Bij een eerste indruk is het eerste wat men van je ziet ook het laatste wat men van je onthoud. Veel werkplezier.

Bron: Telegraaf

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.