scheiden zonder rechter

Je eerste werkdag? Gedraag je zo!

De ene dag een feest, de andere dag weer stevig met beide voeten op de grond. Het is namelijk de Dag van de Arbeid! Aan de slag dus maar. Is het je eerste werkdag? Spannend.

Eerste werkdag

Op een eerste werkdag wil je graag een goede eerste indruk maken. Je krijgt immers geen tweede kans om een eerste indruk te maken. De eerste vraag is wat trek je aan? Hoe stel je jezelf voor en wat kan je het beste wel doen of juist achterwege laten om goed over te komen op je collega’s?

Tips voor eerste werkdag

•Draag representatieve kleding en zie er verzorgd uit. Men let bij een eerste indruk altijd op je uiterlijk en ook wat je aan hebt. Verdiep je in het kleedgedrag van je collega’s in het bedrijf en stem je kleding daarop af, passend bij je functie. Poets je schoenen. Draag schone, gestreken kleding zonder vlekken, gaten of met een knoop eraf. Wees matig in het gebruik van parfum, deodorant en aftershaves.

•Wees stipt op tijd. Liefst vijf tot tien minuten eerder, zodat je zeker weet dat je ruim op tijd bent.

•Parkeer je auto netjes tussen de strepen op de parkeerplaats en neem geen twee plekken in beslag. Ben je met de fiets, stal deze dan niet tegen het gebouw aan, maar in de fietsenstalling.

•Stel jezelf netjes voor. Degenen die de hand het eerst uitsteekt zegt de naam het eerst. Spreek je naam duidelijk uit en kijk de ander aan. Probeer de naam te onthouden, met ezelsbruggetjes of vraag om de naam nog een keer te herhalen en herhaal de naam zelf ook nog een keer.

•Heb respect voor de mensen in het bedrijf. Wees belangstellend naar je collega’s en luister naar wat ze te vertellen hebben. Open een deur voor ze en groet ze als je ze passeert. Want iedereen kijkt naar je, omdat zij ook naar jou nieuwsgierig zijn.

•Roddel niet. Laat je niet verleiden mee te roddelen over collega’s en tot uitspraken waar je later spijt van hebt. Je kent de ander niet en het zegt meer iets over jou dan over de ander.

•Respecteer de werkplek van anderen. Ga niet ongevraagd rondneuzen in andermans spullen, lees geen memo’s of andermans computerscherm.

•Leg bij aankomst niet meteen je brood en je fruit op je bureau. Houd het in je tas of leg het in de keuken in de koelkast, als dat er is en ook is toegestaan. Laat een keuken en de koffiemachine na gebruik opgeruimd achter.

•Rookpauzes. Vraag naar de rookgelegenheden en rookruimte. Ruim je sigarettenpeuk op in de daar voor bestemde afvalbakken. Ga niet voor de in- of uitgang roken, zodat anderen door een walm van rook heen moeten lopen. En zorg ervoor dat je bij binnenkomst in het gebouw zelf ook niet naar de sigarettenrook ruikt.

•Plaats geen negatieve uitlatingen over je collega’s en het bedrijf op social media. Dit kan het imago van het bedrijf schaden, omdat het bericht de hele wereld overgaat en niet beperkt blijft tot de wandelgangen. Onthoud “wie schrijft die blijft”!

•Je bent het visitekaartje van het bedrijf. Bij een eerste indruk is het eerste wat men van je ziet ook het laatste wat men van je onthoud. Veel werkplezier.

Bron: Telegraaf

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.