Heb je een leuke man of vrouw leren kennen tijdens het laatste singlefeest, in de plaatselijke kroeg of via een datingsite? Als je iemand echt erg leuk vindt dan ben je razend nieuwsgierig naar hoe hij of zij is. Niet zo gek dus als je de neiging hebt om zoveel mogelijk aan de weet te komen van je nieuwe vlam.

Snel even googelen en je weet in welke auto hij rijdt, wat voor soort werk ze doet en waar hij graag naar toe op vakantie gaat. Met een beetje mazzel zie je meteen wie haar ex was. Is al die achtergrondinfo opdiepen nou wel zo’n goed idee?

To google or not to google?

Met de overvloed aan informatie die via online media beschikbaar is, is het steeds eenvoudiger geworden om meer over elkaar te weten te komen.  Wie googelt vindt wel wat informatie. Op zich doe je daar niets fout mee. In Amerika wordt aan singles zelfs aangeraden om zo veel mogelijk informatie van hun date te zoeken. Daar heet het ‘backgroundcheck’.

Safety first?

Het klopt dat je door dit opzoekingswerk een stukje veiligheid kan garanderen. Maar tegelijkertijd verklein je de kans op spontane gesprekken en verrassingen. Bovendien ga je al een beeld vormen dat misschien niet helemaal klopt.  Er zijn singles die zich op deze manier ‘de moeite’ willen besparen. Wanneer ze op internet informatie vinden over hun date, die niet aansluit bij hun wensen, investeren ze niet verder in die persoon.

Verkeerde conclusies

Datingcoaches adviseren om daar mee op te passen. Je kan onmogelijk alle informatie vinden over iemand op internet (gelukkig maar) en het kan best zijn dat de informatie die je vindt verouderd is. Of je trekt op basis van wat je vindt totaal verkeerde conclusies. Iemand minstens een keer in levende lijven zien is toch het minste wat je moet doen.”

Old fashioned

Laat het ook voor jou een waarschuwing zijn: ook andere zullen jouw naam door google halen, dus kan je maar beter uitkijken wat je allemaal op het net zet. Een laatste tip: als je de magie van een eerste ontmoeting wil bewaren geef je elkaar niet je volledige naam. Ontdek elkaar gewoon eens ‘the old fashioned way’’  bij een kopje koffie.

Inspiratie nodig voor een leuke eerste date? Kijk snel verder!