Je bent dikker dan je zelf denkt!

Vrouwen mogen dan klagen over hun te dikke billen of buik, stiekem schatten ze zichzelf toch nog te licht in. Vrouwen denken dat hun gewicht gemiddeld twee kilo lager ligt dan hun echte gewicht aangeeft. Dames die ouder zijn dan dertig schatten dat gewicht zelfs drie kilo lager in.

Zweetsessie

Om de strijd met overtollige kilo’s aan te gaan, werken velen onder ons zich bovendien meermaals per week in het zweet. ‘Hoe meer, hoe beter’ lijkt vaak de achterliggende redenering, maar dat is allesbehalve waar. Een korte workout heeft vaak meer effect dan een ellenlange zweetsessie.

Een recente Deense studie staaft die ‘less is more’-filosofie. De wetenschappers verdeelden zestig zwaargebouwde, maar verder gezonde proefpersonen in twee groepen. De ene groep moest elke dag een uur sporten, de andere groep mocht zich beperken tot een dertigtal minuten.

Motivatie

Na drie maanden werden alle proefpersonen opnieuw gewogen en wat bleek? De proefpersonen in de groep met de kortere workouts hadden gemiddeld meer gewicht verloren dan hun tegenhangers die elke dag een uur lang in de weer waren: 3,6 versus 2,7 kilo.

Een opmerkelijk resultaat, dat volgens de onderzoekers verklaard kan worden door het feit dat kortere workouts een minder grote opgave lijken, waardoor de deelnemers gemotiveerder waren. Daar staat tegenover dat de proefpersonen die langer trainden, de neiging hadden om nadien meer te eten, waardoor ze dus minder gewicht verloren.

Bron: Zita

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.