zelfbeeld onzeker

Je balans vinden? 5 praktische tips!

In tijden van onzekerheid is het nog belangrijker om je te concentreren op aspecten van je gezondheid die je kunt beheersen. Wanneer het leven net iets anders gaat en routines uit elkaar vallen, wordt zelfzorg nog essentiëler. Hier zijn vijf manieren waarop je balans kunt vinden in hectische tijden:

1. Voorzie je lichaam (en hersenen!) van brandstof met gecombineerde maaltijden en snacks

Mensen gaan vaak snacken omdat hun voedselkeuze niet omvangrijk genoeg is om verzadiging te bevorderen. Combinaties van meerdere voedingsmiddelengroepen die eiwitrijk voedsel, zoals eieren, combineren met bronnen van vezels en gezonde vetten, triggeren verzadigingssignalen en zorgen voor maximale voedingsstoffen en opname. Zorg dat je een combinatie van voedingsrijke bronnen van eiwitten, koolhydraten en vetten, en kleurrijke groenten eet, waardoor een perfect match tussen macro- en micronutriënten ontstaat.

2. Geef prioriteit aan gezinsmaaltijden

Of dit nu fysiek in je eigen huis of virtueel betekent, etenstijd is het perfecte moment om met het gezin te zijn. Onderzoek wijst uit dat gezinsmaaltijden worden geassocieerd met een grotere consumptie van fruit, groenten, vezels, calciumrijk voedsel en vitamines. Kinderen zien ook betere cijfers, minder deelname aan risicovol gedrag en minder kans op het ontwikkelen van eetstoornissen als er meer gezinsmaaltijden per week worden gegeten. Of je nu kiest voor ontbijt, lunch of diner, de voordelen worden groter naarmate er wekelijks meer maaltijden samen worden gegeten.

3. Eet intuïtief

Mensen worden geboren met aangeboren honger en signalen van volheid. Hoewel deze in de loop van de tijd kunnen worden overschreven wanneer ze worden genegeerd, kunnen ze worden ontdekt door aandacht te besteden aan eetervaringen. Het evalueren van honger voor, tijdens en na eetmomenten helpt het persoonlijk bewustzijn aan te scherpen en eetgewoonten aan het licht te brengen als reactie op stress, verveling of emoties. Alternatieve coping-mechanismen zoals wandelen, meditatie, het beoefenen van een hobby of bijpraten met een vriend zijn gezonde reacties op externe triggers die geen verband houden met honger.

4. Veeg het negatieve eruit

Geef toestemming om niet perfect te zijn. Succesvolle gezonde gewoontes op de lange termijn worden voortgebracht uit iemands vermogen om snel weer in positief gedrag te duiken in plaats van te piekeren over ongezonde valkuilen. De week is niet verprutst door een koekje, een gemiste training of wanneer je je overgeeft aan een afhaalmaaltijd. Ga gewoon weer op de gezonde tour en overweeg eveneens om negatieve invloeden van sociale media te verwijderen waardoor je een slecht gevoel over jezelf kunt krijgen.

5. Voeg een nieuwe positieve gewoonten toe

Wat zou je vandaag kunnen veranderen om je te helpen gezonder te leven? Deze vraag nodigt je uit om je waarden af ​​te wegen en beheersbare, realistische veranderingen mogelijk te maken. Kijk naar het grote plaatje, en zie in dat langdurige, duurzame veranderingen in levensstijl zinvol voor je zullen zijn!

Bron: Women Online

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!