zelfbeeld onzeker

Je balans vinden? 5 praktische tips!

In tijden van onzekerheid is het nog belangrijker om je te concentreren op aspecten van je gezondheid die je kunt beheersen. Wanneer het leven net iets anders gaat en routines uit elkaar vallen, wordt zelfzorg nog essentiëler. Hier zijn vijf manieren waarop je balans kunt vinden in hectische tijden:

1. Voorzie je lichaam (en hersenen!) van brandstof met gecombineerde maaltijden en snacks

Mensen gaan vaak snacken omdat hun voedselkeuze niet omvangrijk genoeg is om verzadiging te bevorderen. Combinaties van meerdere voedingsmiddelengroepen die eiwitrijk voedsel, zoals eieren, combineren met bronnen van vezels en gezonde vetten, triggeren verzadigingssignalen en zorgen voor maximale voedingsstoffen en opname. Zorg dat je een combinatie van voedingsrijke bronnen van eiwitten, koolhydraten en vetten, en kleurrijke groenten eet, waardoor een perfect match tussen macro- en micronutriënten ontstaat.

2. Geef prioriteit aan gezinsmaaltijden

Of dit nu fysiek in je eigen huis of virtueel betekent, etenstijd is het perfecte moment om met het gezin te zijn. Onderzoek wijst uit dat gezinsmaaltijden worden geassocieerd met een grotere consumptie van fruit, groenten, vezels, calciumrijk voedsel en vitamines. Kinderen zien ook betere cijfers, minder deelname aan risicovol gedrag en minder kans op het ontwikkelen van eetstoornissen als er meer gezinsmaaltijden per week worden gegeten. Of je nu kiest voor ontbijt, lunch of diner, de voordelen worden groter naarmate er wekelijks meer maaltijden samen worden gegeten.

3. Eet intuïtief

Mensen worden geboren met aangeboren honger en signalen van volheid. Hoewel deze in de loop van de tijd kunnen worden overschreven wanneer ze worden genegeerd, kunnen ze worden ontdekt door aandacht te besteden aan eetervaringen. Het evalueren van honger voor, tijdens en na eetmomenten helpt het persoonlijk bewustzijn aan te scherpen en eetgewoonten aan het licht te brengen als reactie op stress, verveling of emoties. Alternatieve coping-mechanismen zoals wandelen, meditatie, het beoefenen van een hobby of bijpraten met een vriend zijn gezonde reacties op externe triggers die geen verband houden met honger.

4. Veeg het negatieve eruit

Geef toestemming om niet perfect te zijn. Succesvolle gezonde gewoontes op de lange termijn worden voortgebracht uit iemands vermogen om snel weer in positief gedrag te duiken in plaats van te piekeren over ongezonde valkuilen. De week is niet verprutst door een koekje, een gemiste training of wanneer je je overgeeft aan een afhaalmaaltijd. Ga gewoon weer op de gezonde tour en overweeg eveneens om negatieve invloeden van sociale media te verwijderen waardoor je een slecht gevoel over jezelf kunt krijgen.

5. Voeg een nieuwe positieve gewoonten toe

Wat zou je vandaag kunnen veranderen om je te helpen gezonder te leven? Deze vraag nodigt je uit om je waarden af ​​te wegen en beheersbare, realistische veranderingen mogelijk te maken. Kijk naar het grote plaatje, en zie in dat langdurige, duurzame veranderingen in levensstijl zinvol voor je zullen zijn!

Bron: Women Online

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.