zelfbeeld onzeker

Je balans vinden? 5 praktische tips!

In tijden van onzekerheid is het nog belangrijker om je te concentreren op aspecten van je gezondheid die je kunt beheersen. Wanneer het leven net iets anders gaat en routines uit elkaar vallen, wordt zelfzorg nog essentiëler. Hier zijn vijf manieren waarop je balans kunt vinden in hectische tijden:

1. Voorzie je lichaam (en hersenen!) van brandstof met gecombineerde maaltijden en snacks

Mensen gaan vaak snacken omdat hun voedselkeuze niet omvangrijk genoeg is om verzadiging te bevorderen. Combinaties van meerdere voedingsmiddelengroepen die eiwitrijk voedsel, zoals eieren, combineren met bronnen van vezels en gezonde vetten, triggeren verzadigingssignalen en zorgen voor maximale voedingsstoffen en opname. Zorg dat je een combinatie van voedingsrijke bronnen van eiwitten, koolhydraten en vetten, en kleurrijke groenten eet, waardoor een perfect match tussen macro- en micronutriënten ontstaat.

2. Geef prioriteit aan gezinsmaaltijden

Of dit nu fysiek in je eigen huis of virtueel betekent, etenstijd is het perfecte moment om met het gezin te zijn. Onderzoek wijst uit dat gezinsmaaltijden worden geassocieerd met een grotere consumptie van fruit, groenten, vezels, calciumrijk voedsel en vitamines. Kinderen zien ook betere cijfers, minder deelname aan risicovol gedrag en minder kans op het ontwikkelen van eetstoornissen als er meer gezinsmaaltijden per week worden gegeten. Of je nu kiest voor ontbijt, lunch of diner, de voordelen worden groter naarmate er wekelijks meer maaltijden samen worden gegeten.

3. Eet intuïtief

Mensen worden geboren met aangeboren honger en signalen van volheid. Hoewel deze in de loop van de tijd kunnen worden overschreven wanneer ze worden genegeerd, kunnen ze worden ontdekt door aandacht te besteden aan eetervaringen. Het evalueren van honger voor, tijdens en na eetmomenten helpt het persoonlijk bewustzijn aan te scherpen en eetgewoonten aan het licht te brengen als reactie op stress, verveling of emoties. Alternatieve coping-mechanismen zoals wandelen, meditatie, het beoefenen van een hobby of bijpraten met een vriend zijn gezonde reacties op externe triggers die geen verband houden met honger.

4. Veeg het negatieve eruit

Geef toestemming om niet perfect te zijn. Succesvolle gezonde gewoontes op de lange termijn worden voortgebracht uit iemands vermogen om snel weer in positief gedrag te duiken in plaats van te piekeren over ongezonde valkuilen. De week is niet verprutst door een koekje, een gemiste training of wanneer je je overgeeft aan een afhaalmaaltijd. Ga gewoon weer op de gezonde tour en overweeg eveneens om negatieve invloeden van sociale media te verwijderen waardoor je een slecht gevoel over jezelf kunt krijgen.

5. Voeg een nieuwe positieve gewoonten toe

Wat zou je vandaag kunnen veranderen om je te helpen gezonder te leven? Deze vraag nodigt je uit om je waarden af ​​te wegen en beheersbare, realistische veranderingen mogelijk te maken. Kijk naar het grote plaatje, en zie in dat langdurige, duurzame veranderingen in levensstijl zinvol voor je zullen zijn!

Bron: Women Online

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.
onzeker
By Tijmen ·
24 augustus 2021

Verantwoord werken aan jouw onzekerheid

singlesrecepten
By Margret ·
21 augustus 2021

Leer elkaar kennen door voor elkaar te koken

Voor elkaar eten bereiden is een goede manier om zonder gesprekken veel over de ander te weten te komen.
shapeware eerste date
By Moniek ·
18 augustus 2021

Shapewear dragen tijdens een date?

Vrouw verkiest andere lingerie dan haar man, maar hoe zit het eigenlijk met corrigerend ondergoed? Kun je daarmee aankomen tijdens een date?