dating

Januari is dé datingmaand voor singles

De meeste mensen brengen de feestdagen graag door met een partner. Traditiegetrouw is januari dan ook het startschot van het nieuwe datingseizoen. Heel wat singles komen dan in actie in hun zoektocht naar een nieuwe liefde!

Datingkriebels

De kriebels bij de singels beginnen op de tweede kerstdag en houden onverminderd aan in januari. Het vinden van een relatie is voor veel singles dan ook een belangrijk goed voornemen. Maar liefst 70% procent van singles hoopt komend jaar een relatie te krijgen. Dit blijkt uit cijfers van datingsite Lexa.

Drukte op eerste zondag van het nieuw jaar

De afgelopen drie jaar spande de eerste zondag van het nieuwe jaar altijd de kroon voor online daters. Op de website en app van datingservice Lexa was het erg druk, het bezoek steeg en meer mensen sloten een membership af. Ook dit jaar verwacht Lexa dat singles zich weer gaan roeren in januari.

Singles actief

Zondag 3 januari moet volgens Lexa wederom het hoogtepunt worden.Er zijn dan aanzienlijk meer singles actief, in deze periode worden bijvoorbeeld ook twee keer zoveel digitale flirts, ook wel winks genoemd verstuurd. Uit een onderzoek naar goede voornemens van Lexa komt naar voren dat veel singles hopen een relatie te krijgen in het nieuwe jaar en daar veel voor over hebben.

Emiel Spies: “Het nieuwe jaar biedt nieuwe kansen. Juist voor singles. Want januari is dé maand om jezelf als single op de kaart te zetten en leuke matches te scoren. Uit onze cijfers blijkt dat er meer mensen actief op zoek zijn en vanwege de jaarwisseling zien singles ook meer mogelijkheden. Om je kansen te verhogen kun je bijvoorbeeld eens kijken naar je profielfoto en je persoonlijke omschrijving. Soms is een kleine aanpassing al genoeg om iemand te verleiden. Dicht bij jezelf blijven is natuurlijk het allerbelangrijkste en wat ons betreft kunnen singles het nieuwe jaar met vertrouwen tegemoet zien,” aldus Emiel Spies van Lexa.

Wat hebben singles over voor een date?

De stijging van het aantal online daters blijkt ook uit de vurige wens van veel singles op een relatie in het nieuwe jaar. Uit onderzoek* van Lexa naar goede voornemens blijkt dat 70% van de single Nederlanders komend jaar een relatie hoopt te krijgen. Om die relatie te krijgen zijn de singles bereid veel op te geven. Zo is 32% bereid een half jaar chocolade op te geven, 22% social media in de ban te doen en 20% een kroegavond met vrienden aan zich voorbij zou laten gaan.

Offers brengen

Het laten varen van vakanties en leven zonder mobiele telefoon is voor de meesten een groter offer. Het meest opmerkelijke feitje is dat 45% van de Europese singles bereid is een half jaar lang elk weekend om 4 uur ’s nachts op te staan als ze daar hun ideale partner mee zouden kunnen vinden. Dit staat bij de Duitsers (35%) en Zweden (15%) een stuk minder hoog op hun prioriteitenlijstje.

Ben jij ook toe aan een nieuwe liefde om in het nieuwe jaar een beschuitje (of croissantje) mee te eten? Lexa heeft tot 14 januari een actie: alle nieuwe leden krijgen gratis drie dagen een Full Membership! 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam