tips singles valentijnsdag

Januari geniet van piek bij online dating

Net na de jaarwisseling, meer specifiek de eerste zondag van het nieuwe jaar, doen we het vaakst aan online daten. Vandaag, tijdens ‘Dating Sunday’, wordt een recordaantal matches en uitwisseling van telefoonnummers verwacht.

Datingapp Inner Circle voorspelt zelfs een toename van matches tussen singles met 242 procent. Het is geen makkelijk jaar geweest, ook qua daten, maar 2021 begint dus met een flink hoogtepunt.

Volgens de app is januari dé maand voor daten omdat singles, nu meer dan ooit, vastebesloten zijn om in 2021 hun nieuwe liefde te maken.

Nieuwe rondes, nieuwe kansen

Misschien is je relatie uitgegaan vanwege de lockdown – 24/7 op elkaars lip zitten is meestal niet positief – of heb je door de lockdown niet veel kunnen daten. Gelukkig brengt het nieuwe jaar hoop op beterschap.

Inner Circle voorspelt dit jaar namelijk een record aan activiteiten, matches tussen singles en nieuwe inschrijvingen in vergelijking met een doorsnee winterse zondag. Naast een toename van 242 procent op het gebied van matches zal er ook een toename zijn van 54 procent als het gaat om het aantal singles die beginnen met datingapps. Er wordt zo’n 61 procent meer berichten verstuurd, en er worden 69 procent (toepasselijk cijfer) meer telefoonnummers uitgewisseld.

Impact van de lockdown

David Vermeulen, oprichter van Inner Circle, zegt dat de afgelopen maanden al opvallend druk waren: „Door alle maatregelen tegen het coronavirus en gesloten horeca verwachten we dit keer de hoogste piek ooit qua activiteit in onze app. We voorspellen dat ‘Dating Sunday’ dit jaar zelfs het begin is van ‘Dating January’ omdat singles na bijna een jaar Corona alles op alles gaan zetten voor een succesvol jaar op liefdesgebied.”

Ook opmerkelijk: De activiteit van singles is sinds de lockdown veranderd. Voorheen lag de piek vooral in het weekend – want vrij, dus tijd om drankjes te doen – nu zijn singles ook doordeweeks meer actief. Maar toch blijft zondag de absolute favoriete dag voor (online) daten.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.