vakantie helpt niet relatie redden

Jaloers? Niet erg wanneer je er goed mee omgaat!

Jaloezie is een venijnig beestje. Hoe hard we ook ons best doen, soms is het gewoon onmogelijk uit te roeien. Maar geen paniek, zelfs een Vicotria’s Secret model krijgt ermee af te rekenen. In deze vijf situaties is het volkomen oké om jaloers te zijn. De truc is echter te leren hoe je er het best mee kan omgaan. En hierbij steken we met plezier een handje toe.

Tips omgaan met jaloezie:

 

  • 1. Je ziet je man opgewonden kijken naar een andere vrouw

Het is een natuurlijke reflex om te lonken naar een knappe verschijning. Als je even heel eerlijk bent, besef je dat zelf ook (of doe jij je ogen misschien dicht als er een knappe man voorbij wandelt?). Dat gezegd, blijft het toch heel gemeen van je vriend om naar een andere vrouw te kijken in jouw bijzijn. Hem zeggen dat het je stoort, is dan ook het beste wat je kan doen. Het bewijst dat je hem voldoende vertrouwt om je zorgen met hem te delen.

  • 2. Zijn nieuwe collega ziet eruit als de tweelingszus van Gisele Bündchen

Aangezien de werkplek op nummer één staat van plaatsen waar de meeste affaires beginnen, is dit wel degelijk en gevaarlijke situatie. Maar voor je helemaal over de rooie gaat, geef gewoon eerlijk toe aan je partner dat die nieuwe collega van hem je enorm onzeker maakt. Analyseer vervolgens zijn woorden: als hij je gevoellig toespreekt en je geruststelt, is er waarschijnlijk niets aan de hand. Als hij je ongerustheid echter afwimpelt, is het oppassen geblazen.

  • 3. De vrijgezellenavond van zijn vriend is in een stripbar

Sommige vrouwen hebben absoluut geen probleem met een stripbar, maar als het je toch stoort, ga dan zorgvuldig te werk. Belangrijk is immers dat je eerlijk bent zonder je partner het gevoel te geven dat je hem dat beetje ‘mannentijd’ niet gunt. Leg op een rustige manier uit dat je geen voorstander bent van het idee. Verzekert hij je dat hij je graag ziet en dat er niets is om je zorgen over te maken? Ontspan dan en vertrouw hem. Wordt hij echter boos of gaat hij in de verdediging? Dan klopt er iets niet. Wat je ook kan doen is samen tot een compromis proberen komen.

  • 4. Hij wil je niet zeggen naar wie hij sms’t.

Er zijn drie redenen waarom een man dit doet: (1) Hij wil je uitdagen omdat hij niet kan verdragen dat je je zo hard bemoeit met zijn privézaken. (2) Hij wil je gewoon irriteren voor welke reden ook. (3) Hij is gewoon dom genoeg om vlak voor je neus naar een andere vrouw te sms’en. Belangrijk in deze situatie is dat je uitzoekt wat er precies aan de hand is.

  • 5. Hij gaat close om met ‘gewone’ vriendinnen

Als je zijn vriendinnen al hebt ontmoet en jullie gaan vaak samen op stap, is er geen enkele reden om je zorgen te maken. Zodra hij één van die andere vrouwen echter cadeautjes begint te geven of naast jullie gemeenschappelijke stapavondjes ook alleen met haar optrekt, heb je alle reden om je zorgen te maken. Houd ook zijn stem goed in de gaten. Wordt deze zacht zodra hij haar naam over zijn lippen brengt? Dan is er wel degelijk iets aan de hand.

Bron: Goed Gevoel

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.