menopauze

Ja schat, maakt vrouw in ruzie nog bozer

Het eens zijn met een vrouw om ruzie te vermijden, is geen goede tactiek voor vredelievende mannen. Dat ontdekten Amerikaanse onderzoekers na een uitgebreid psychologisch experiment.

Anders ruzie maken

Na een uitgebreide analyse van de communicatiestijlen van 44 heterokoppels door de universiteit van Arizona blijkt dat dames en heren duidelijk anders ruzie maken. Vrouwen beschouwen ‘ja schat’ en instemmende geluiden als een teken dat hun partner niet luistert of niet oprecht is, wat de situatie enkel erger maakt.

Meningsverschil

Een studie uit 2011, waar meer dan 900 mannen aan deelnamen toonde aan dat 68 procent verkoos om ‘ja schat’ te zeggen bij een meningsverschil om hun partner te kalmeren. Maar onoprecht zijn en passief agressief reageren is verwarrend voor geliefden.

Zeuren

Vrouwen die echter niet overtuigd raken door de uitspraken van hun man zullen blijven zeuren tot ze een oplossing bereiken waar beide partijen tevreden mee zijn.” Een heer gaat vaak reageren met “Oké schat, dat is geweldig, zijn we bijna klaar?” Een vrouw reageert hierop door er verder op in te gaan omdat ze denkt dat ze bijna een oplossing heeft bereikt.

Samen oplossing bereiken

Het is echter ontzettend belangrijk om samen een oplossing te bereiken, dit is een belangrijk instrument in een succesvolle relatie. Eerdere psychologische studies hebben aangetoond dat vrouwen bij meningsverschillen de neiging hebben om meer samen te werken, terwijl mannen juist conflicten proberen te vermijden. “Dit onderzoek biedt nieuw inzichten in hoe de emoties van partners met elkaar samenhangen. Er moet echter nog beter onderzocht worden hoe deze emotionele patronen bijdragen tot de slaagkans of tot de mislukking van een romantische relatie”, besluiten de onderzoekers.

Bron: HLN

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.