Zin in een verhitte vakantieliefde deze zomer? Reis dan af naar Italië. Want vrouwen uit Europa geven de voorkeur aan een Italiaanse vakantieliefde. Bij bijna 21 procent van de Europese vrouwen gaat het hart sneller kloppen van een rasechte Italiaan.

Nederlandse man

Zit je als oer-Hollandse man nu een beetje beteuterd te kijken achter je beeldscherm? Geen nood. Want voor de Nederlandse vrouw geldt dat zij het liefst een Hollandse man aan de haak slaat op vakantie. Dat blijkt uit een onderzoek van Zoover onder 2000 Europese respondenten.

Wil je als Nederlandse man deze zomervakantie niet alleen slapen? Dan doe je er goed aan om je te richten op Nederlandse vrouwen. Misschien dus toch maar een leuke groepsreis boeken want bij Europese vrouwen zijn de Nederlandse mannen niet erg populair. Slechts 4,6 procent kiest voor een Nederlandse vakantieliefde.

Populaire vakantieliefdes

De minst populaire vakantielovers zijn de Duitse mannen.  Slechts 4 procent van de vrouwen ziet een ‘Günther’ als ideaal tijdverdrijf tijdens een vakantie. De single Nederlandse vrouw heeft eerder oog voor Hollands schoon (29 procent). Verder lopen ze graag Italiaanse mannen tegen het lijf (17 procent) en zijn ook mannen uit Scandinavië in trek met 16 procent van de stemmen. Ook de Oostenrijkse vrouwen houden het het liefst bij hun eigen landgenoten. Maar liefst 50 procent zegt het op vakantie nog warmer te krijgen van de aanwezigheid van Oostenrijkse mannen.

Mannen vallen voor Italiaanse vrouwen

Andersom vallen de mannen ook voor de charmes van Italianen. Uit eerder onderzoek bleek dat 20 procent van de mannen voor een Italiaanse vakantieliefde kiest. Zweedse en Spaanse vrouwen maken de top 3 compleet. De Nederlandse vrouwen doen het bij de Europeanen stukken beter dan de man. Bijna 11 procent van de Europese mannen bestempelt de Nederlandse vrouw als meest aantrekkelijk.