aanslagen steden

Istanbul populairste vakantiebestemming ter wereld

De Turkse stad Istanbul is gekozen tot de meest populaire vakantiebestemming. Parijs, dat vorig jaar nog op de eerste plek stond, is gezakt naar de zevende plaats.

Dat alles blijkt uit de Travellers’ Choice Destination Awards, waar miljoenen vakantiegangers van over de hele wereld hun stem op uitbrachten, zo meldt de Daily Mail. Er werd gekeken naar beoordelingen van hotels, restaurants, bezienswaardigheden en andere hotspots.

Istanbul is dit jaar nieuw in de top tien van meest populaire vakantiebestemmingen en staat direct op de eerste plaats. De Italiaanse hoofdstad Rome steeg van de vierde naar de tweede plaats. New York, dat vorig jaar op twee stond, is geheel uit de top tien verdwenen.

De Britse hoofdstad Londen staat, net als vorig jaar, op de derde plaats, gevolgd door de Chinese hoofdstad Peking op vier en de Tsjechische hoofdstad Praag op vijf.

Marrakech

Verder in de top tien: de Marokkaanse stad Marrakech (zes), de Franse hoofdstad Parijs (zeven), de Vietnamese hoofdstad Hanoi (acht), de Cambodjaanse stad Siem Reap (negen) en de Chinese stad Shanghai (tien).

Doordat zowel New York als San Francisco uit de lijst verdwenen, komen de Verenigde Staten helemaal niet meer voor in de top tien. Ook Sydney verdween uit het lijstje. Vorig jaar stond de Australische stad nog op de tiende plaats.

Bron: Nu.nl

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Francien ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?