aanslagen steden

Istanbul populairste vakantiebestemming ter wereld

De Turkse stad Istanbul is gekozen tot de meest populaire vakantiebestemming. Parijs, dat vorig jaar nog op de eerste plek stond, is gezakt naar de zevende plaats.

Dat alles blijkt uit de Travellers’ Choice Destination Awards, waar miljoenen vakantiegangers van over de hele wereld hun stem op uitbrachten, zo meldt de Daily Mail. Er werd gekeken naar beoordelingen van hotels, restaurants, bezienswaardigheden en andere hotspots.

Istanbul is dit jaar nieuw in de top tien van meest populaire vakantiebestemmingen en staat direct op de eerste plaats. De Italiaanse hoofdstad Rome steeg van de vierde naar de tweede plaats. New York, dat vorig jaar op twee stond, is geheel uit de top tien verdwenen.

De Britse hoofdstad Londen staat, net als vorig jaar, op de derde plaats, gevolgd door de Chinese hoofdstad Peking op vier en de Tsjechische hoofdstad Praag op vijf.

Marrakech

Verder in de top tien: de Marokkaanse stad Marrakech (zes), de Franse hoofdstad Parijs (zeven), de Vietnamese hoofdstad Hanoi (acht), de Cambodjaanse stad Siem Reap (negen) en de Chinese stad Shanghai (tien).

Doordat zowel New York als San Francisco uit de lijst verdwenen, komen de Verenigde Staten helemaal niet meer voor in de top tien. Ook Sydney verdween uit het lijstje. Vorig jaar stond de Australische stad nog op de tiende plaats.

Bron: Nu.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.