single sexy alleenstaande moeder

Isa Hoes is meest sympathieke single moeder

Het moederschap wordt wel eens de zwaarste baan ter wereld genoemd, helemaal wanneer moeders ook nog als single door het leven gaan. Hoewel het moederschap zwaar kan zijn, belemmert dat single moeders niet om actief te blijven daten. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek in opdracht van datingsite Relatieplanet.nl onder meer dan 2.200 singles in Nederland, waaronder 750 single moeders.

Van de ondervraagde single moeders geeft meer dan 80% (80,2%) aan regelmatig tijd vrij te maken voor een date. Daarbij laten de single moeders hun moederschap niet achterwege: bijna driekwart (70,9%) deelt meteen tijdens de eerste date dat zij moeder is. Van de single moeders geeft 71,2% ook aan dat zij door het moederschap een serieuzere dater is geworden. Opvallend is verder dat single moeders een romantische date buiten de deur zeer hoog in het vaandel hebben staan. Bijna alle ondervraagde moeders (99,2%) plannen de eerste date nooit thuis, maar altijd op een neutrale plek en zonder kinderen. Aan de onderzochte singles is ook gevraagd wie zij van de single BN’ers als meest sympathieke moeder zien. Actrice en bestseller schrijfster Isa Hoes komt als winnares uit de bus.

Wat maakt een single moeder sexy?

Niet alleen het merendeel van de single moeders vindt dat je op de eerste date moet delen dat je moeder bent, ook het merendeel van de onderzochte mannen geeft hier met iets meer dan 60% (60.9%) de voorkeur aan. Iets minder dan een derde (28,4%) vindt dat een vrouw dit de eerste date best achterwege kan laten, om het later op een door haar gekozen moment te delen. Dat mannen eerst afgaan op het uiterlijk wordt niet bevestigd door het onderzoek. De onderzochte mannen geven aan dat niet zozeer uiterlijke kenmerken de single moeders sexy maken, maar juist eigenschappen als een spontane omgang met kinderen (49,1%) of haar zelfstandigheid (32,7%). Een goed lijf (8,2%) en een mooi hoofd (10%) worden in het onderzoek van Relatieplanet.nl duidelijk als minder relevant gezien.

Moederdagcadeaus voor een onbetaalbare glimlach

Moederdag is bij uitstek de dag om moeders in het zonnetje te zetten met ontbijt op bed en natuurlijk het moederdagcadeau. Het vinden van een geschikt moederdagcadeau is daarbij voor vele vaders, zonen en dochters een terugkerend dilemma. Want welk cadeau tovert die onbetaalbare glimlach op moeders’ gezicht? Ook dat is dit jaar onderzocht. Bij de ondervraagde moeders is een wellnessbehandeling veruit het meest populair, meer dan 3 op de 5 moeders (64,7%) geeft daar de voorkeur aan. Ook een lekker geurtje en make-up scoren relatief goed (21,5%). Sportschoolabonnementen (6,7%), sexy lingerie (4,3%) of chocola (2,9%) blijken de mindere cadeau-opties en veroorzaken eerder gefronste wenkbrauwen dan een glimlach.

Nederlandse mannen staan open voor single moeder

Een kind kan veel verandering in de persoonlijke levenssfeer teweegbrengen. Dat geldt niet alleen voor stelletjes maar ook voor mannen die een relatie willen aangaan met een single moeder. Weerhoudt dat mannen ervan om een relatie met een single moeder aan te gaan? Het antwoord is nee. Bijna één op de tien mannen geeft aan dat voor hen een relatie met een single moeder is uitgesloten. Het overgrote deel van de mannen (52,6%) zegt dat voor hen een single vrouw met kinderen sowieso geen probleem is. Een deel van de mannen vindt een relatie met een single moeder oké, bijvoorbeeld wanneer haar kinderen al volwassen en uitwonend zijn (20,4%) of de zorg van de kinderen volledig bij de moeder blijft (3,6%). Van de mannen zegt 13,7% dat zij een single moeder geen probleem vinden omdat zij zelf ook een kind hebben.

Meest en minst sympathieke BN’er moeder

Single moeder én Bekende Nederlander zijn zorgt ervoor dat deze categorie BN’ers bij veel media onder een vergrootglas liggen. Maar wie van deze BN’ers weet door haar optredens en uitstraling een sympathieke status te verwerven? Het blijken de onafhankelijke moeders te zijn die goed hun eigen boontjes kunnen doppen. Op 1 staat Isa Hoes (37,5%), op afstand gevolgd door de nummer 2, moeder en ‘rock chick’ Anouk (16,7%). Bridget Maasland sluit dit jaar de top 3 af (10,6%). Kijkend naar de onderkant van de lijst blijkt de ex-vrouw van Lange Frans, Danielle van Aalderen, met iets meer dan één procent (1,1%) als BN’er moeder het minst sympathiek te worden gezien. Wellicht ligt haar ‘pistoolincident’ in de straat van rapper Baas B nog te vers in het geheugen bij de respondenten. Estelle Cruijff, ex-vriendin van Badr Hari en ex-vrouw van Ruud Gullit, wordt met bijna 3 procent (2,7%) als iets sympathieker gezien.

Overige onderzoeksfeiten

•  Zeven op de tien (70%) mannen vindt een one-night stand geen probleem voor een single moeder, van de single moeders vindt iets meer dan de helft (57,6%) dat geen probleem;
•  Het merendeel van de mannen (32,9%) vindt het geoorloofd om als single moeder het bed te delen na drie dates, de single moeders zelf geven aan dit het beste kan na vijf dates;
•  Van de mannen zegt bijna driekwart (70,7%) dat het niet belangrijk is om als vrouw eerst carrière te maken alvorens aan kinderen te beginnen;
•  Van alle onderzochte singles is 67,1% van mening dat moeders niet opeens meer aan hun uiterlijk hoeven te werken wanneer zij single worden.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.