vind je liefde met valentijn

Is latten het nieuwe samenwonen?

Zangeres Anouk liet het onlangs al weten, samenwonen daar begon ze niet meer aan. Latten it is voor onze goedgebekte diva van Hollandse bodem. Net mama geworden van haar vijfde kindje, maar samenwonen met de vader staat niet hoog op d’r verlanglijstje.

Latten of samenwonen

Ben je aan je tweede, derde of misschien zelfs vierde partner toe en heb je kinderen uit eerdere relaties? Dan is samenwonen lang niet zo aanlokkelijk meer dan wanneer je als kinderloze single voor het eerst in een relatie stapt. De verplichtingen die je hebt als ouder, het geregel rondom de kinderen met je ex,  het werk dat gewoon doorgaat om van het huishouden nog maar niet te spreken. Je bent geen bakvis meer maar inmiddels volwassen. Je weet wat je wil en vooral wat je niet meer wilt. Begin je aan volgende relatie, dan denk je meestal nog wel twee keer na voordat je weer gaat samenwonen. Latten is een aantrekkelijk alternatief.

Waarom gaan samenwonen

Waarom zou je binnen de kortste keren met je nieuwe liefde onder één dak gaan wonen? Doorgaans geven praktische en financiële aspecten de doorslag. Het heen en weer rijden van het ene naar het andere huis en de dubbele vaste lasten maken dat men na een poosje latten toch overstag gaat. Begrijpelijk, maar niet altijd verstandig. In de roes van verliefdheid worden complexe zaken zoals het mede opvoeden van andermans kinderen over het hoofd gezien. De kinderen zijn sowieso vaak het lijdend voorwerp. Zij zijn namelijk niet hotel de botel van je nieuwe vlam maar zitten er ineens wel 24/7 mee opgescheept. Onder het mom van ‘kinderen zijn zo flexibel’ worden er heel wat nieuwe samengestelde gezinnen gevormd. Dit gaat soms goed, maar veel vaker niet.

De voordelen van een lat-relatie

Als je blijft latten met je nieuwe vriend(in) dan heeft dan vele voordelen. Goed, je hebt dubbele vaste lasten, dat klopt. Maar je behoudt ook je eigen plek, je blijft zelf aan het roer van je leven, jouw financiën zijn jouw zaak evenals de opvoeding van je kinderen. Elkaar een aantal dagen in de week niet zien maakt ook dat je relatie langer leuk, nieuw en spannend blijft. Heerlijk om hem of haar na dagen van afwezigheid weer in je armen te sluiten. De romantiek duurt simpelweg langer voort als je niet zijn was doet of haar vuilniszakken buiten zet. Anouk heeft het dus nog niet zo slecht bekeken. Als zelfstandige vrouw die haar eigen centen verdient, alleenstaande moeder van vijf begrijpt zij inmiddels als geen ander hoe fijn het is om wel de lusten maar niet de lasten te hebben die een relatie in een latere fase van je leven met zich meebrengt. En samenwonen? Dat kan altijd nog!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!