vind je liefde met valentijn

Is latten het nieuwe samenwonen?

Zangeres Anouk liet het onlangs al weten, samenwonen daar begon ze niet meer aan. Latten it is voor onze goedgebekte diva van Hollandse bodem. Net mama geworden van haar vijfde kindje, maar samenwonen met de vader staat niet hoog op d’r verlanglijstje.

Latten of samenwonen

Ben je aan je tweede, derde of misschien zelfs vierde partner toe en heb je kinderen uit eerdere relaties? Dan is samenwonen lang niet zo aanlokkelijk meer dan wanneer je als kinderloze single voor het eerst in een relatie stapt. De verplichtingen die je hebt als ouder, het geregel rondom de kinderen met je ex,  het werk dat gewoon doorgaat om van het huishouden nog maar niet te spreken. Je bent geen bakvis meer maar inmiddels volwassen. Je weet wat je wil en vooral wat je niet meer wilt. Begin je aan volgende relatie, dan denk je meestal nog wel twee keer na voordat je weer gaat samenwonen. Latten is een aantrekkelijk alternatief.

Waarom gaan samenwonen

Waarom zou je binnen de kortste keren met je nieuwe liefde onder één dak gaan wonen? Doorgaans geven praktische en financiële aspecten de doorslag. Het heen en weer rijden van het ene naar het andere huis en de dubbele vaste lasten maken dat men na een poosje latten toch overstag gaat. Begrijpelijk, maar niet altijd verstandig. In de roes van verliefdheid worden complexe zaken zoals het mede opvoeden van andermans kinderen over het hoofd gezien. De kinderen zijn sowieso vaak het lijdend voorwerp. Zij zijn namelijk niet hotel de botel van je nieuwe vlam maar zitten er ineens wel 24/7 mee opgescheept. Onder het mom van ‘kinderen zijn zo flexibel’ worden er heel wat nieuwe samengestelde gezinnen gevormd. Dit gaat soms goed, maar veel vaker niet.

De voordelen van een lat-relatie

Als je blijft latten met je nieuwe vriend(in) dan heeft dan vele voordelen. Goed, je hebt dubbele vaste lasten, dat klopt. Maar je behoudt ook je eigen plek, je blijft zelf aan het roer van je leven, jouw financiën zijn jouw zaak evenals de opvoeding van je kinderen. Elkaar een aantal dagen in de week niet zien maakt ook dat je relatie langer leuk, nieuw en spannend blijft. Heerlijk om hem of haar na dagen van afwezigheid weer in je armen te sluiten. De romantiek duurt simpelweg langer voort als je niet zijn was doet of haar vuilniszakken buiten zet. Anouk heeft het dus nog niet zo slecht bekeken. Als zelfstandige vrouw die haar eigen centen verdient, alleenstaande moeder van vijf begrijpt zij inmiddels als geen ander hoe fijn het is om wel de lusten maar niet de lasten te hebben die een relatie in een latere fase van je leven met zich meebrengt. En samenwonen? Dat kan altijd nog!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.