Is je sociale kringetje gekrompen na de scheiding? Tips om hem uit te breiden!

Een van de nadelen van single zijn is dat je sociale kring na een relatiebreuk wat kleiner wordt. Jullie gezamenlijk vrienden splitsen zich op en waar je eerst een hele groep vrienden had hou je er nog maar een handje vol over. Hoogste tijd dus om je sociale kringetje weer uit te breiden!

Nieuwe mensen leren kennen

Het leren kennen van nieuwe mensen gaat niet vanzelf. Je zal zelf actief en ondernemend moeten zijn om een leuke, sociale kring op te bouwen. Natuurlijk is het fijn, leuk en gezellig om lekker met je oude vrienden op stap te gaan, hapje te eten, borrel te doen, naar de film of op vakantie, maar de kans dat je daarmee veel nieuwe mensen ontmoet is niet zo groot.

Oud & Nieuw

De kunst is dus om oude vriendschappen en nieuwe te combineren. Het een sluit het ander niet uit dus je doet er goed aan om naast je huidige vrienden een nieuwe sociaal leven te activeren. Hoe? Dat kan op verschillende manieren. Afhankelijk van jouw karakter, interesses en persoonlijkheid. Want waar de een zich stort op een schildercursus of kookworkshop en zo nieuwe mensen ontmoet, sluit de ander zich liever aan bij een sportvereniging of gaat toneellessen volgen.

Singles of nieuwe mensen?

Ga bij jezelf eens na waar je eigenlijk echt op uit bent. Wil je gewoon nieuwe mensen ontmoeten om jouw sociale kring uit te breiden en maakt het je daarbij helemaal niet uit of ze net als jij single zijn? Of wil je liever nieuwe mensen leren kennen die in dezelfde levensfase zitten als jij en ook als single door het leven gaan? Beiden kan natuurlijk ook ;-)! Maar omdat je jouw vrije tijd maar aan 1 ding tegelijk kunt besteden is wel handig als je jouw doel helder voor ogen hebt.

Onderneem!

Goed, je weet wat je wilt en ben er helemaal klaar voor. Wat nu? Hoogste tijd om de daad bij het woord te voegen. Ga actief aan de slag om je sociale netwerk uit te breiden. Meld je aan bij die cursus, sportvereniging of schrijf je in bij een activiteitenclub voor singles. Door verschillende dingen te ondernemen die jij leuk vindt ontmoet je automatisch mensen met dezelfde interesses en dat maakt een eerste contact reuze makkelijk!

Alleen uitgaan

Ben je niet bang om nieuwe uitdagingen in je eentje aan te gaan? Is alleen uitgaan voor jou geen enkel probleem? Dan biedt de singles agenda uitkomst. Meld je aan voor die speeddate avond bij jou in de buurt, trek die dansschoenen uit de kast en ga een avondje lekker uit je bol of sluit je aan bij een gezellige groep voor een mooie wandeling. Keus te over! Eén ding is zeker, ook jij hebt binnen de kortste keren een hele hoop nieuwe sociale contacten.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.