leugens om bestwil

Is er nog ruimte voor onvervalste romantiek?

Is er in dit digitale tijdperk nog ruimte voor echte onvervalste romantiek? Jazeker! De romantiek anno 2018 is niet dood, maar we vinden het lastig om de juiste vorm te vinden. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van Harlequin naar de rol van romantiek anno 2018. Bijna 70% van de ondervraagden geeft toe dat ze het verwarrend vinden wat vandaag de dag als romantisch wordt beschouwd.

Meer romantiek

Het onderzoek, waarvoor ruim duizend Nederlandse volwassen zijn ondervraagd, onthult welke gebaren tegenwoordig het meest romantisch worden gevonden. Ook blijkt dat 85% van de Nederlanders meer romantiek in hun leven zouden willen. Tegelijkertijd geeft één op de drie aan dat ze in de praktijk van alledag geen romantische gebaren maken, omdat ze bang zijn dat het afgezaagd overkomt of omdat het ongemakkelijk zal voelen.

Hunkering

Hoewel we in een digitaal tijdperk leven, lijkt het erop dat we nog het meest hunkeren naar traditionele romantische gebaren. Uit het onderzoek komt naar voren dat de meest romantische gebaren zijn: knuffelen en je partner spontaan verrassen met een cadeautje of reis. Ook het traditionele hand-in-hand lopen is in 2018 nog steeds een zeer populair romantisch gebaar.

De top 5:

  • Knuffelen (55%)
  • Een verrassend cadeau kopen (50%)
  • Hand in hand lopen (41%)
  • Een spontaan reisje plannen (35%)
  • Een spontaan avondje uit organiseren (32%)

Enkele verrassende resultaten:

  • Bijna 70% van de Nederlandse volwassenen vindt het verwarrend wat vandaag de dag als romantisch wordt gezien;
  • 85% van de Nederlanders zou wat meer romantiek in hun leven willen, maar men weet niet zo goed hoe;
  • Traditionele romantische gebaren zoals knuffelen en spontaan je partner verrassen zijn nog steeds het populairst; dat blijkt uit de top 20 van meest romantische gebaren;

De grootste afknappers zijn ook bekend. Met stip op nummer 1: telefoonverslaving (bijvoorbeeld tijdens het eten je telefoon op tafel leggen).

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam