eerste singlevakantie

Is een singlevakantie wel iets voor mij?

We horen het best vaak van singles: “ik overweeg voor het eerst om met een singlevakantie mee te gaan, maar is het wel iets voor mij? En vooral, welke organisatie biedt nou die vakantie aan waar ik naar op zoek ben”. Begrijpelijke vragen waar iedereen die voor het eerst met een singlereis mee wil gaan tegenaan loopt. We helpen je een handje om de juiste keus te maken.

Singles en reisgenoten

De meeste singles zijn wel eens alleen of met een reisgenootje op vakantie geweest. Maar na een aantal jaren wordt het steeds lastiger om iemand te vinden die met je mee wil en kan. Jouw reisgenoot heeft inmiddels andere interesses qua reizen, net geen vakantiedagen als jij weg wilt, een ander vakantiebudget of ze zijn single-af en gaan met hun partner op vakantie. Als je toch op vakantie wilt is het een logische gedachte om te kijken naar alternatieven en dan kom je al snel bij groepsreizen of singlereizen uit.

Drempel

Om voor het eerst met een groepsreis mee te gaan heeft nogal wat voeten in aarde. De drempel om een singlereis te boeken is voor velen behoorlijk hoog. Veel gehoord is: “Wie zitten er in hemelsnaam in die groep, hoe oud zijn ze, zijn het alleen maar singles of zitten er ook stellen bij? En wat nou als ik het helemaal niet leuk vind met een stel vreemden?”

Stempel

Of misschien herken je deze wel “ik heb echt geen zin om 10 dagen aan het strand te liggen bakken en te zuipen, ik wil ook iets actiefs doen, iets zien van de stad of het land waar ik ben, maar ook niet iedere dag, het is tenslotte wel vakantie!” Voor anderen heeft het woord “singlereis” nog altijd een negatieve klank. Het draagt het stempel van ‘zielige types die op die manier aan de man of vrouw proberen te komen’. Dat was misschien 20 jaar geleden zo, maar tegenwoordig al lang niet meer! 

Verrijk je blik

Met het enorme aanbod groepsreizen voor singles en eenoudergezinnen is er altijd een reis te vinden die bij jou en jouw vakantievoorkeuren past. Mét je juiste groepssamenstelling, op jouw ideale vakantiebestemming. Reis je graag in een klein of juist groot gezelschap? Zoek je een zon-zee-strandvakantie of ga je liever mountainbiken of zeilen? Wil je graag een exotische land verkennen? Of lekker dichtbij een weekendje weg? Aan jou de keus!

Reiswijzer voor singles

Het mooie is dat je bij heel veel aanbieders precies ziet wie je reisgenoten zullen zijn. Mannen, vrouwen, leeftijd, alleenstaand of niet. Ideaal om op die manier te bepalen of dat bij jouw wensen past. Om je op weg te helpen de juiste groepsreis of singlevakantie te kiezen doe je op Single2Travel de reiswijzer. Veel succes!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.