eerste singlevakantie

Is een singlevakantie wel iets voor mij?

We horen het best vaak van singles: “ik overweeg voor het eerst om met een singlevakantie mee te gaan, maar is het wel iets voor mij? En vooral, welke organisatie biedt nou die vakantie aan waar ik naar op zoek ben”. Begrijpelijke vragen waar iedereen die voor het eerst met een singlereis mee wil gaan tegenaan loopt. We helpen je een handje om de juiste keus te maken.

Singles en reisgenoten

De meeste singles zijn wel eens alleen of met een reisgenootje op vakantie geweest. Maar na een aantal jaren wordt het steeds lastiger om iemand te vinden die met je mee wil en kan. Jouw reisgenoot heeft inmiddels andere interesses qua reizen, net geen vakantiedagen als jij weg wilt, een ander vakantiebudget of ze zijn single-af en gaan met hun partner op vakantie. Als je toch op vakantie wilt is het een logische gedachte om te kijken naar alternatieven en dan kom je al snel bij groepsreizen of singlereizen uit.

Drempel

Om voor het eerst met een groepsreis mee te gaan heeft nogal wat voeten in aarde. De drempel om een singlereis te boeken is voor velen behoorlijk hoog. Veel gehoord is: “Wie zitten er in hemelsnaam in die groep, hoe oud zijn ze, zijn het alleen maar singles of zitten er ook stellen bij? En wat nou als ik het helemaal niet leuk vind met een stel vreemden?”

Stempel

Of misschien herken je deze wel “ik heb echt geen zin om 10 dagen aan het strand te liggen bakken en te zuipen, ik wil ook iets actiefs doen, iets zien van de stad of het land waar ik ben, maar ook niet iedere dag, het is tenslotte wel vakantie!” Voor anderen heeft het woord “singlereis” nog altijd een negatieve klank. Het draagt het stempel van ‘zielige types die op die manier aan de man of vrouw proberen te komen’. Dat was misschien 20 jaar geleden zo, maar tegenwoordig al lang niet meer! 

Verrijk je blik

Met het enorme aanbod groepsreizen voor singles en eenoudergezinnen is er altijd een reis te vinden die bij jou en jouw vakantievoorkeuren past. Mét je juiste groepssamenstelling, op jouw ideale vakantiebestemming. Reis je graag in een klein of juist groot gezelschap? Zoek je een zon-zee-strandvakantie of ga je liever mountainbiken of zeilen? Wil je graag een exotische land verkennen? Of lekker dichtbij een weekendje weg? Aan jou de keus!

Reiswijzer voor singles

Het mooie is dat je bij heel veel aanbieders precies ziet wie je reisgenoten zullen zijn. Mannen, vrouwen, leeftijd, alleenstaand of niet. Ideaal om op die manier te bepalen of dat bij jouw wensen past. Om je op weg te helpen de juiste groepsreis of singlevakantie te kiezen doe je op Single2Travel de reiswijzer. Veel succes!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie liefst met partner
By Moniek ·
26 juli 2021

Eerste vakantie samen oorzaak van verliefdheidsexplosie

De eerste vakantie samen wordt wel eens gezien als het grootste gevaar voor prille relaties. Maar is dat werkelijk zo of is het slechts een gevoel dat overheerst? De online datingsite Relatieplanet.nl onderzocht het fenomeen ‘datevakantie’ en ondervroeg daarvoor meer dan 4.000 Nederlandse singles.
seks op het strand
By Moniek ·
2 juli 2021

Voorkom deze 5 relatie killers op vakantie

Je bent sinds kort hoteldebotel verliefd en je wilt niets liever dan samen met je kersverse geliefde op vakantie. Een weekendje weg of naar een romantisch bounty eiland, de bestemming maakt je niet eens zoveel uit, als jullie maar ongestoord samen kunnen zijn. Wil je er een top vakantie van maken? Vermijd dan deze 5 relatiekillers op vakantie.
super zomer festival
By Moniek ·
14 mei 2021

Hier moet je aan denken wanneer je weer op vakantie gaat!

Vakantie naar deze landen blijven afgeraden. Maar naar welk land je ook gaat, je kunt te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. We zetten daarom hier op een rij waar je aan moet denken als je weer op vakantie gaat.
solo op reis
By Moniek ·
19 april 2021

Op vakantie naar Israël kan wanneer je bent gevaccineerd

Israël is van plan om toeristen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus vanaf eind mei toe te laten in het land.
marathon noorwegen
By Moniek ·
31 maart 2021

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat kan Martijn Boshuis uit Boekelo beamen
onmisbare tips single reizen
By Moniek ·
19 maart 2021

Vakantiekriebels: ga deze zomer lekker duurzaam kamperen

Dankzij deze handige 6 tips maak je ook tijdens je kampeervakantie korte metten met je ecologische voetafdruk.