single cruise

Is een cruise vakantie geschikt voor singles?

Cruise vakanties zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, ook bij singles. Als je denkt dat dit type vakanties alleen geschikt zijn voor gepensioneerde alleenstaanden, dan heb je het mis. Ook de jongere single heeft het cruisen ontdekt!

Iedere ochtend wakker worden in een andere prachtige haven, niet hoeven nadenken over vervoer en in de zon genieten van een lekker drankje; dat is cruisen. Veel zaken zijn tijdens een cruise allemaal al voor je geregeld dus je hoeft je nergens om te bekommeren en volop genieten van een originele vakantie.

Er zijn verschillende aanbieders die cruises speciaal voor singles aanbieden. Van singles van alle leeftijden, dus je hoeft niet te vrezen voor alleen maar grijze duiven op het dek. Die tijd is echt al lang voorbij. De berichtgeving over cruisen is de afgelopen jaren fors toegenomen. Op cruise vakantie gaan is hip, hot en happening. Ook onder singles. Je ontmoet tijdens het cruisen natuurlijk veel leuke, nieuwe mensen!

Prijskaartje cruise vakantie

Als je op zoek bent naar een voordelige vakantie, dan is een reis met een cruise schip minder geschikt. Heb je een lekker bedragje om te besteden, dan is een cruise vakantie met singles echt heerlijk! Omdat je verschillende landen aandoet en er overal aangelegd moet worden heb je te maken met havengelden en kosten voor verschillende visa. Wil je een hut waarbij je de zee kunt zien, dan moet je vaak nog eens flink extra bijbetalen. Een binnenhut is veruit het goedkoopst. En net als met hotelkamers geldt, als je een1persoonshut wilt, dan moet je extra betalen. De verleiding om prachtige excursies te boeken en alle hightligts te bezichtigen van de plekken die je aandoet is natuurlijk groot. Je wil ook niet de hele tijd op het schip blijven zitten wanneer iedereen van boord gaat. Ook hiervoor moet je extra in de buidel tasten.

Soort all inclusive

Een cruise lijkt een beetje op een all inclusive vakantie. Vaak zijn alle maaltijden inbegrepen en boek je, mits je dat wilt, er een drankpakket bij. Dan heb je zolang je op het schip verblijft altijd een lekker drankje in de hand en een goed glas wijn bij het diner. Verschil is natuurlijk dat je in tegenstelling tot een all inclusive vakantie op het land verschillende plaatsen en landen aandoet. Een mooie, veelzijdige rondreis over het water maar dan voorzien van alle gemakken, luxe en comfort.

Ben je nieuwsgierig geworden naar een cruise vakantie voor singles? Kijk dan een op de website van Kras  of op Cruistravel. De kosten verschillen nogal en dat heeft te maken met reisduur, bestemming en het soort cruiseschip. Een ding is zeker, met een cruise ga je wel een waanzinnige vakantie tegemoet!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!