Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
bockbier wandeling
10 april 2020

Is dit het nieuwe uitgaan?

Nu we massaal thuiszitten er geen bezoekje aan een gezellig café of terras mogelijk is worden we creatief in de manieren om met elkaar te ontspannen. Meer dan 12.000 quizliefhebbers bekeken via een livestream de derde editie van de benefietquiz voor de horeca. Ze speelden tot nu toe bijna 200.000 euro bij elkaar voor hun stamcafé. Is dit het nieuwe uitgaan?

Laptop en bier

Biertje naast de laptop, chips binnen handbereik. Languit op de bank of geconcentreerd achter de keukentafel. Hoe je meespeelt met de benefietquiz voor de horeca, moet je helemaal zelf weten. Als je maar doneert aan je favoriete kroeg.

Coronacrisis

Om de horeca door de coronacrisis te helpen, bedachten de broers Willem, Jeroen en Robin Brouwer een online benefietquiz. De broers runnen samen De Andere Quiz, een bedrijf dat onder meer pubquizzen bedenkt en organiseert. Maar sinds de horeca vanwege corona op slot zit, is ook de pubquiz voorlopig taboe.

Poging horeca open te houden

,,Normaal hebben we elke week zo’n twintig zzp’ers op locatie om ergens in Nederland een quiz te presenteren”, zegt Willem Brouwer. ,,Natuurlijk is het ook in ons belang om wekelijks een online quiz voor de horeca te organiseren. Al verdienen we hier niks aan. Maar we willen natuurlijk niet dat cafés voorgoed gesloten blijven als de coronacrisis achter de rug is. En we bezorgen de mensen graag een leuke avond.”

Meedoen met de benefietquiz kan op zaterdagavond via een livestream. Voorwaarde is dat je een zelfgekozen bedrag doneert aan je stamcafé. In totaal staan inmiddels 1472 cafés en restaurants op de lijst van de benefietquiz, waaronder meer dan dertig Arnhemse horecagelegenheden en zo’n 45 Nijmeegse etablissementen. Maar ook bijvoorbeeld de Olde Mölle in Varsseveld, Roberts Pub in Veenendaal, De Minnarij in Zevenaar of Hotel Café Zaal Heezen in Steenderen staan op de lijst van de benefietquiz.

Doneren kan altijd

Doneren aan een horecagelegenheid die niet op de lijst staat, kan ook. ,Brouwer: ,Maar dan is het beter dat deelnemers vooraf contact opnemen met de desbetreffende kroeg. Die moet wel willen meedoen; misschien wil hij helemaal geen geld aannemen of voelt hij er niet voor om betaalverzoeken te sturen. Want dat moeten ze zelf doen.”

Komende zaterdag weer

Zaterdagavond, 19.50 uur. Op het scherm van honderden laptops in heel Nederland telt een digitale klok af tot de quiz begint en klinkt een relaxt muziekje. Zes rondes zijn er, met elk tien vragen. Bij vrijwel elke vraag wordt een filmpje getoond, vaak grappig. ,,Als je niet gewonnen hebt, heb je in elk geval gelachen”, vindt Brouwer. ,,En heb je samen iets kunnen doen.”

Zaterdag 11 april is de vierde editie van de benefietquiz. Aanmelden kan hier

Bron: De Gelderlander

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

7 tips voor het boeken van een zomervakantie in coronatijden

Waar moet je tijdens het boeken van je vakantie op letten?...

Corona houdt koppels (voorlopig) bij elkaar

Er is een forse terugloop van het aantal echtscheidingsaanvragen en dat...

De eerste namen voor Rock Werchter 2021 zijn bekend

Normaal zou afgelopen weekend het jaarlijkse muziekfestival Rock Werchter hebben plaatsgevonden,...

Hoe ga je als single deze zomer ontspannen op vakantie?

Nu de grenzen weer open gaan en we ineens weer (uiteraard...

Helft Nederlanders werkt liefst thuis tot aan vaccin

Maar liefst 53 procent van de Nederlanders die momenteel vanuit huis...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie

Condoom.nl