bockbier wandeling

Is dit het nieuwe uitgaan?

Nu we massaal thuiszitten er geen bezoekje aan een gezellig café of terras mogelijk is worden we creatief in de manieren om met elkaar te ontspannen. Meer dan 12.000 quizliefhebbers bekeken via een livestream de derde editie van de benefietquiz voor de horeca. Ze speelden tot nu toe bijna 200.000 euro bij elkaar voor hun stamcafé. Is dit het nieuwe uitgaan?

Laptop en bier

Biertje naast de laptop, chips binnen handbereik. Languit op de bank of geconcentreerd achter de keukentafel. Hoe je meespeelt met de benefietquiz voor de horeca, moet je helemaal zelf weten. Als je maar doneert aan je favoriete kroeg.

Coronacrisis

Om de horeca door de coronacrisis te helpen, bedachten de broers Willem, Jeroen en Robin Brouwer een online benefietquiz. De broers runnen samen De Andere Quiz, een bedrijf dat onder meer pubquizzen bedenkt en organiseert. Maar sinds de horeca vanwege corona op slot zit, is ook de pubquiz voorlopig taboe.

Poging horeca open te houden

,,Normaal hebben we elke week zo’n twintig zzp’ers op locatie om ergens in Nederland een quiz te presenteren”, zegt Willem Brouwer. ,,Natuurlijk is het ook in ons belang om wekelijks een online quiz voor de horeca te organiseren. Al verdienen we hier niks aan. Maar we willen natuurlijk niet dat cafés voorgoed gesloten blijven als de coronacrisis achter de rug is. En we bezorgen de mensen graag een leuke avond.”

Meedoen met de benefietquiz kan op zaterdagavond via een livestream. Voorwaarde is dat je een zelfgekozen bedrag doneert aan je stamcafé. In totaal staan inmiddels 1472 cafés en restaurants op de lijst van de benefietquiz, waaronder meer dan dertig Arnhemse horecagelegenheden en zo’n 45 Nijmeegse etablissementen. Maar ook bijvoorbeeld de Olde Mölle in Varsseveld, Roberts Pub in Veenendaal, De Minnarij in Zevenaar of Hotel Café Zaal Heezen in Steenderen staan op de lijst van de benefietquiz.

Doneren kan altijd

Doneren aan een horecagelegenheid die niet op de lijst staat, kan ook. ,Brouwer: ,Maar dan is het beter dat deelnemers vooraf contact opnemen met de desbetreffende kroeg. Die moet wel willen meedoen; misschien wil hij helemaal geen geld aannemen of voelt hij er niet voor om betaalverzoeken te sturen. Want dat moeten ze zelf doen.”

Komende zaterdag weer

Zaterdagavond, 19.50 uur. Op het scherm van honderden laptops in heel Nederland telt een digitale klok af tot de quiz begint en klinkt een relaxt muziekje. Zes rondes zijn er, met elk tien vragen. Bij vrijwel elke vraag wordt een filmpje getoond, vaak grappig. ,,Als je niet gewonnen hebt, heb je in elk geval gelachen”, vindt Brouwer. ,,En heb je samen iets kunnen doen.”

Zaterdag 11 april is de vierde editie van de benefietquiz. Aanmelden kan hier

Bron: De Gelderlander

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.