alleen

Is de partner die je wenst ook degene die je nodig hebt?

In een interview van het AD met Janny van der Heijden, ja de dame van Heel Holland Bakt, stond een interessant stukje. Janny, inmiddels 15 jaar gescheiden en hartstikke gelukkig met haar drukke leven citeert “Ik hoorde laatst de uitspraak: het gaat niet om iemand die jij jezelf wenst, maar om iemand die bij jou past. Toen dacht ik: zo zit het. Ik kan allerlei voorstellingen maken van het type man dat ik wil, maar misschien is dat niet de man die ik nodig heb.”

Wensenlijstje

Misschien herken je wel wat in de quote van Janny. Want ook al zijn we reuze goed in ‘voor onszelf zorgen’ en weten we precies wat we wel en vooral niet willen van die mogelijke nieuwe liefde, de vraag is natuurlijk of hetgeen je wenst ook daadwerkelijk is wat jij met jouw karakter, leven en persoonlijkheid nodig hebt om een fijne relatie te kunnen hebben.

Dominant of meegaand

Ben je nogal dominant van aard? Dan wens je misschien wel een partner die daar tegenop kan en jou niet altijd je zin laat doordrijven. Alleen… is dat wel wat jou gelukkig maakt in een relatie waar er continu wel een strijd(je) gaande is die gestreden dient te worden. Misschien ben je eigenlijk wel gelukkiger wanneer je iemand ontmoet die wat zachter en meegaander van aard is en het helemaal niet erg vindt om het leven op jouw manier te leven. Het tegenovergestelde kan natuurlijk ook.

Ren je rot

Heb jij een leven van hollen en nog eens hollen? De kinderen, het huis, je werk,  alle vrienden en ook nog eens een complete familie waar je close mee bent; dat vraagt tijd. Héél veel tijd. Zoveel tijd dat je eigenlijk helemaal geen energie hebt voor de liefde. Waar moet je de tijd vandaan halen?! En die intimiteit.. ach dat is dan ook écht het enige dat je af en toe mist voordat je uitgeput in slaap valt. Als je een partner op de proppen zou komen dan moet hij zich kunnen schikken in jouw drukke bestaan. Maar is dat ook wat je nodig hebt? De kans is groot dat je gelukkiger zou zijn wanneer iemand jou eens wat gas terug zou durven laten nemen.

Gelukkig leven

Gelukkig zijn in je eentje, zonder partner door het leven gaan en daar ook helemaal niet naar op zoek zijn is voor velen een wens maar geen dagelijkse realiteit. De Mark Rutte’s en Janny van der Heijden’s daargelaten, verreweg de meeste singles vinden het prima om een poosje alleen door het leven te gaan maar moeten er niet aan denken dat dit voor altijd zou zijn. Met beide is niks mis. Het een is alleen wat uitzonderlijker dan het ander.

Kennis is macht

Dus of je nu dolgelukkig bent met je bestaan als alleenstaande of eigenlijk toch wel graag een nieuwe liefde in je leven zou willen toelaten, een gezonde dosis zelfkennis is een must. Weet niet alleen wie je zelf bent en wat je nodig hebt in het leven om gelukkig te zijn, maar wees ook realistisch in wat je een ander te bieden hebt als je op zoek gaat naar een nieuwe liefde. Kennis is macht, zeker of misschien wel juist als het over jezelf gaat.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

partneralimentatie
By Moniek ·
21 juni 2021

Leven oppakken na scheiding, hoe doe je dat?

By Moniek ·
7 juni 2021

6 manieren om je seksleven te stimuleren

tips spannend voorspel
By Moniek ·
3 mei 2021

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van onze bedpartner te delen met onze vriendinnen, dan met de persoon zelf.
ontharen bikinilijn
By Moniek ·
28 april 2021

Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouwen

De Nederlandse vrouw is niet vies van biseksuele experimenten. Bijna de helft heeft weleens met een andere vrouw gezoend.
ideale man vrouw relatie
By Moniek ·
21 april 2021

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde tegen het lijf lopen en samen een mooie gelukkige toekomst tegemoet gaan. Maar bestaat de ware liefde wel?
relatie zoeken
By Moniek ·
14 april 2021

Succesvol daten? Tips van de experts!

“Ik voel geen klik.” “Ik ben niet verliefd.” Of: “We passen niet helemaal bij elkaar.” Misschien krijg jij dit ook regelmatig te horen als je weer een date hebt gehad. Heel frustrerend als je telkens niet verder komt dan één of een paar dates.