hechte relatie

Invloeden tijdens een date

We weten dat we leuk en vriendelijk moeten zijn op een date en dat humor kan helpen om het ijs wat te breken. Toch zijn er ook heel wat bedenkingen op een afspraakje waarover we niet vaak praten, maar die onze date beïnvloeden.

Een aantrekkelijk persoon geven we meer kansen

Laten we eerlijk zijn, de eerste indruk van iemand krijgen we door zijn of haar uiterlijk. We maken onszelf graag wijs dat de uiterlijke verschijning echt niet zoveel uitmaakt omdat we vooral op zoek zijn naar iemand met een leuk karakter. Toch blijkt dat we mensen met een knap uiterlijk wat meer credits geven. Zo zien we vaker frustrerend gedrag door de vingers bij personen die we aantrekkelijk vinden.

Daten en geluk gaan hand in hand

Daten is geen wetenschap. Integendeel: de kans om iemand te vinden die geschikt voor jou is, heeft alles te maken met tijd en geluk. Soms moet je dus gewoon een sprong durven wagen en je grenzen verleggen.

Iedereen speelt wel eens een spelletje

Soms draaien we graag rond de pot. Vaak is het een discussie over hoe we de rekening gaan betalen, maar af en toe gaat het over serieuzere zaken waarover we niet eerlijk durven zijn. Heb jij nog nooit verzwegen dat je eigenlijk toch geen gevoelens voor je date hebt om hem/haar niet te kwetsen?

Daten zal soms mislukken of irriteren

Iemand nieuw leren kennen is een stressvolle ervaring. Het loopt maar zelden meteen van een leien dakje en soms moet je jezelf echt bloot durven geven om dan te horen te krijgen dat je date geen wederzijdse gevoelens voor je heeft. Maar laat je hierdoor vooral niet afschrikken.

Niemand is 100 procent zichzelf op de eerste date

Op je eerste afspraak geef je natuurlijk niet meteen alles van jezelf prijs. Gewoon omdat je graag nog wat mysterie wil behouden of omdat je het nog te vroeg vindt om je hele leven uit de doeken te doen. Toch is het wel belangrijk om altijd eerlijk te zijn, zelfs al vertel je niet alles.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam