hechte relatie

Invloeden tijdens een date

We weten dat we leuk en vriendelijk moeten zijn op een date en dat humor kan helpen om het ijs wat te breken. Toch zijn er ook heel wat bedenkingen op een afspraakje waarover we niet vaak praten, maar die onze date beïnvloeden.

Een aantrekkelijk persoon geven we meer kansen

Laten we eerlijk zijn, de eerste indruk van iemand krijgen we door zijn of haar uiterlijk. We maken onszelf graag wijs dat de uiterlijke verschijning echt niet zoveel uitmaakt omdat we vooral op zoek zijn naar iemand met een leuk karakter. Toch blijkt dat we mensen met een knap uiterlijk wat meer credits geven. Zo zien we vaker frustrerend gedrag door de vingers bij personen die we aantrekkelijk vinden.

Daten en geluk gaan hand in hand

Daten is geen wetenschap. Integendeel: de kans om iemand te vinden die geschikt voor jou is, heeft alles te maken met tijd en geluk. Soms moet je dus gewoon een sprong durven wagen en je grenzen verleggen.

Iedereen speelt wel eens een spelletje

Soms draaien we graag rond de pot. Vaak is het een discussie over hoe we de rekening gaan betalen, maar af en toe gaat het over serieuzere zaken waarover we niet eerlijk durven zijn. Heb jij nog nooit verzwegen dat je eigenlijk toch geen gevoelens voor je date hebt om hem/haar niet te kwetsen?

Daten zal soms mislukken of irriteren

Iemand nieuw leren kennen is een stressvolle ervaring. Het loopt maar zelden meteen van een leien dakje en soms moet je jezelf echt bloot durven geven om dan te horen te krijgen dat je date geen wederzijdse gevoelens voor je heeft. Maar laat je hierdoor vooral niet afschrikken.

Niemand is 100 procent zichzelf op de eerste date

Op je eerste afspraak geef je natuurlijk niet meteen alles van jezelf prijs. Gewoon omdat je graag nog wat mysterie wil behouden of omdat je het nog te vroeg vindt om je hele leven uit de doeken te doen. Toch is het wel belangrijk om altijd eerlijk te zijn, zelfs al vertel je niet alles.

Bron: HLN

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.