datingapps testen

Invloed van social media op vriendschap

Vriendschap is een mooi goed. Veel vrienden hebben zegt iets over jouw als sociaal wezen. Zoveel mogelijk Facebook vrienden hebben is er erg van deze tijd. Maar wat is het waard, zo’n vriend die jou geliked heeft? Volgens mij kun je je met veel van dit soort vrienden nog steeds eenzaam zijn.

Met social media meer vrienden

Wat vindt jij van de stelling dat mensen te veel met hun telefoon en Facebook vrienden bezig zijn, zodat ze in het echt minder echte vrienden krijgen? Of kan het toch juist andersom werken dat mensen die in het echt niet veel vrienden hebben dezelfde social media juist kunnen inzetten om meer vrienden te krijgen?

Manier om contact te leggen

Stel dat je wat verlegen bent, niet zo blij met je uiterlijk, dat je een bepaald accent hebt, dan ondervind je daar mogelijk meteen last van bij het ontmoeten van nieuwe mensen. Dit eerste lijfelijk contact, het eerste oog in oog staan, kun je omzeilen door via internet wat voorwerk te doen. Ben je ergens nieuw en wil je nieuwe vrienden maken dan kun je bijvoorbeeld op internet op zoek gaan naar groepen mensen met een zelfde hobby. Er is dan al een overlap, een onderwerp om over te praten. Via chatten of email,via Twitter of LinkedIn kun je iemand langzaam en op afstand leren kennen, zonder meteen beeld te hebben of te krijgen.

De factoren die jou mogelijk voorheen in de weg zaten, doen er minder toe en geeft jou het zelfvertrouwen om op zoek te gaan naar nieuwe kennissen, die je vrienden kunnen worden.

In je eigen social media wereld

Mensen die al een vlotte babbel hebben of door moeder natuur aardig bedeeld zijn, lijken altijd vrienden te hebben. En door social media zijn dat er niet minder vrienden, wat ik me soms wel eens bedenk. Het is namelijk frappant om te zien dat dit soort vrienden in elkaars aanwezigheid nog steeds social media nodig lijken te hebben. Het is ook jammer om te zien dat een stel of vrienden onderling meer met hun telefoons bezig zijn dan met elkaar. Maar zolang ze dat allemaal doen is er klaarblijkelijk niks aan de hand.

Potentiële vrienden

Veel op allerlei social media kanalen bezig zijn is geen garantie voor een leven vol met vrienden en met weinig eenzaamheid. Maar op wat voor manier dan ook proberen contact te krijgen met de buitenwereld is sowieso goed. Oefening baart kunst. En vind je deze keer geen aansluiting dan ga je gewoon op zoek naar nieuwe potentiële vrienden.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.