mode blunder eerste date

Investeerders geven vrouwen geen geld

Investeerders hebben in de eerste paar maanden van dit jaar bijna geen geld geïnvesteerd in participaties waarbij vrouwen betrokken zijn. Dat meldt het Financieele Dagblad vandaag in de krant. Het gaat hierbij om investeringen tot vijf miljoen euro.

Vrouwelijke oprichter

Er werd gekeken naar 125 deelnemingen onder leden van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP).  Bij slechts acht van die deelnemingen was een vrouwelijke oprichter betrokken. Dat is maar 6,4 procent van het totaal.

In de Verenigde Staten ligt dat percentage een stuk hoger. Daar gaat 13 procent van het durfkapitaal naar deelnemingen met minimaal één vrouwelijke oprichter. 10 jaar geleden was dat nog maar 4 procent.

Risicomijdend gedrag

Een verklaring ligt in het meer risicomijdende gedrag van vrouwen, volgens een woordvoerder bij een investeringsfonds: “Mannen zijn opportunistischer van aard, daarentegen bereiden vrouwen zich beter voor. Het klinkt generaliserend, maar het is wel de praktijk.”

Daarnaast speelt er ook iets anders. Vrouwen gaan laat op zoek naar een investeerder, pas als het echt niet anders kan. Ook zijn de sectoren waar dames met een onderneming beginnen mogelijk minder interessant voor durfkapitalisten. Bijvoorbeeld de creatieve sector en media. Je zal vrouwen niet vaak zien in de technologie, en dat is nu net de sector waar investeerders juist wél in willen investeren.

Bron: Telegraaf.nl

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.