Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
dierendag singles
16 december 2014

Introvert? Ga uit je hok

Het woord single en introvert is niet iets wat onlosmakelijk met elkaar verbonden is.  Maar ben je wel introvert, dan kan ik me voorstellen dat je het wel lastig vindt in je zoektocht naar een partner. Dus ben je wat introvert en zou je daar wel wat minder van willen zijn? Dan moet je er eens op uitgaan om voor jezelf een aantal presentjes te verkrijgen. Cadeautjes waar je het komende jaar en de jaren die volgen profijt van kunt hebben. En deze cadeautjes kosten je niks.

1. Een moment

Maak iedere dag een stap opzij. Pak gewoon iedere dag een moment voor jezelf ook al is het maar een paar minuten. Ga even naarbuiten zonder telefoon, adem de frisse lucht in ook al is de zon al onder, laat de wind langs je huid gaan. Luister na muziek, of luister juist naar de zoete stilte.

2. Het hier en nu

Geef je jezelf het heden. Ook al vinden we het heerlijk om na te denken over van alles en nog wat en om plannen te maken. Piekeren is dan wat minder om blij van te worden, maar daar zijn we ook erg goed in. Even niet nadenken over wat gaat komen maar over wat er nu is, is goed. Anders slipt het leven voorbij met alleen maar bezig zijn voor later.

3. De juiste woorden

Neem de moeite om een aantal zinnen te bedenken die je paraat hebt en dus zo uit je mouw kunt schudden.  Voorkom dat je gaat stotteren, zeg wat je wilt zeggen in jouw woorden. Zonder schaamte en zonder sorry te zeggen. “Nee, het feestje van vanavond laat ik even voorbij gaan.” Of “Kan ik even terugkomen op iets wat een paar minuten geleden gezegd is?” Probeer wat voorwerk te doen, zodat je introvert zijn iets minder opvalt.

4. Energie voor vrienden

Het wil niet zeggen dat introverte mensen geen vrienden nodig hebben, juist wel. Alleen de goede wel te verstaan. Enkele is genoeg, introverte mensen gaan nu eenmaal niet voor kwantiteit in vriendschap. Omdat we minder vriendschappen hebben, moeten we wel goed voor die zorgen die we waarderen.  We moeten er voor zorgen dat deze mensen niet altijd naar ons moeten komen, wij mogen ook de eerste stap zetten. We moeten verschijnen wanneer we dat beloofd hebben en we moeten niet op het laatste moment het plan wijzigen. We moeten genoeg interesse tonen in anderen, en niet alleen met ons zelf bezig zijn. Werk aan de winkel.

5. Toestemming

Wat zou je juist willen doen wat mensen om je heen jou af raden te doen? De telefoon gewoon niet opnemen? Alleen op vakantie gaan? Je heerlijk alleen in huis opsluiten en alleen maar films gaan kijken? Jij hebt natuurlijk helemaal geen toestemming nodig, nergens voor. En je hoeft je ook helemaal nergens beschaamd voor te voelen. Ben jij het die jezelf veroordeelt? Dan moet je daar onmiddellijk mee stoppen. Sta je zelf toe te zijn zoals je bent. Stop jezelf niet  in een hokje. Ga uit je hok.

Introvert, leef je eigen leven. Ga uit je hok.
Leef een rustig leven in een onrustige omgeving! 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

 mooi & gezond algemeen

gerelateerde artikelen

Vrienden met je ex niet altijd een goed idee

Het klinkt natuurlijk ideaal: vrienden blijven met je ex. Maar in...

Een scheiding helpt je verder in het leven

Wist je dat nieuw onderzoek laat zien dat een scheiding doormaken...

Vertrouw jij iemand anders jouw auto toe?

Hoewel bijna 80 procent van de Nederlanders vindt dat ze goed...

Vrijgezellenfeest organiseren? Tips!

Het hoort erbij: als iemand gaat trouwen, dan hoor jij als...

Vier op tien werkenden verdenkt collega’s van ‘spijbelen’

Maar liefst 41 procent van de werkende Nederlanders verdenkt hun collega’s...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

advertentie

Wonen algemeen