Intieme band ergste vorm van overspel

Niet het fysieke contact maar het ontwikkelen van een emotionele, intieme band met een ander wordt door 80 procent van de singles gezien als de ergste vorm van overspel. Dit blijkt uit een enquête van Online Magazine Singlessite.nl dat 700 singles ondervroeg over het thema vreemdgaan.

Top 5 overspel
Los van het lichamelijk aspect dat voor velen onlosmakelijk is verbonden met het begrip vreemdgaan zijn er nog tal van andere zaken die het gevoel van verraad en bedrog in extreme mate weten op te roepen. De top vijf van wat men ook onder overspel verstaat en hen het meeste raakt ziet er als volgt uit:
 
1. Een intieme, emotionele band ontwikkelen
2. Lichamelijk intiem contact
3. Liegen over de tijd die men met een ander doorbrengt
4. Pikante smsjes, e-mails of chatten
5. Verliefd worden

Een zesde plaats is gereserveerd voor flirten, ofwel anderen het idee geven dat je beschikbaar bent. Opmerkelijk is te noemen dat fantaseren over seks met een ander slechts door 9 procent gekenmerkt wordt als een vorm van overspel. Een overige 5 procent definieert porno kijken ook als vreemdgaan.

Doorstart
Van alle ondervraagden vindt 56 procent dat de relatie per direct verbroken dient te worden als er sprake is van overspel. Nog eens 37 procent voelt er meer voor om het uit te praten en de relatie een doorstart te geven. Een kleine 3 procent zint op wraak en zou na het bedrog zelf met iemand anders de koffer in duiken.

Ervaringsdeskundigen
Hoewel momenteel single, wat zijn de ervaringen met overspel binnen vorige relaties? Maar liefst 30 procent van de ondervraagden heeft ten tijde van een vorige relatie de partner eenmalig bedrogen. Nog eens 10 procent deed dit meer dan eens. Omgekeerd laat 27 procent weten diverse keren bedrogen te zijn door de ex-partner. Bij 34 procent was het een eenmalige gebeurtenis. Het uitgekomen overspel was voor 16 procent van de geënquêteerden ook meteen het definitieve einde van de relatie.

Aan dit onderzoek deden 700 singles mee waarvan 41% man en 59% vrouw.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten