Internetdating vergroot inkomensverschillen

Door de opmars van online daten kunnen de inkomensverschillen tussen huishoudens toenemen. Internetdaters selecteren potentiële kandidaten namelijk vaker dan anderen op onder andere opleidingsniveau.

Dat vergroot de kans dat partners uit dezelfde inkomensklasse een relatie krijgen. Dat stelt het ING Economisch Bureau. De afgelopen jaren speelt internet een steeds belangrijkere rol bij het vinden van een partner, en dit belang neemt de komende jaren zeer waarschijnlijk verder toe. De opmars van internet gaat ten koste van andere populaire ontmoetingsplekken, zoals het uitgaansleven en vakanties. Dit zijn juist plaatsen waar de kans groter is dat partners met verschillende opleidingsniveaus en dus uit verschillende inkomensklassen elkaar vinden.

Weinig toeval

Liefde heeft veel minder met toeval te maken dan we vaak denken. Partners selecteren elkaar vooral op basis van gelijkheid. Ruim 4 op de 10 mensen hebben een partner met hetzelfde opleidingsniveau, bleek in 2005 al uit onderzoek van het CBS. Bij 85 procent van de stellen is er hooguit een klein verschil in het niveau van de opleiding. Internet beperkt de rol van het toeval in de liefde verder. Datingsites bieden immers de mogelijkheid allerhande voorkeuren op te geven over de achtergrond van de potentiële relatiekandidaten. Opleidingsniveau is daar een belangrijke van.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?