Internetdaten maakt niet gelukkig in de liefde

Internet zorgt ervoor dat je nieuwe mensen ontmoet, maar maakt je waarschijnlijk niet gelukkiger in de liefde. Dit blijkt uit een onderzoek naar de voor- en nadelen van online dating door de University of Rochester.

Inmiddels is een nieuwe liefde zoeken via internet een geaccepteerde en veelgebruikte methode. Zo’n 23 procent van de stellen gaf in het onderzoek aan elkaar online gevonden te hebben. Hiermee is het de op een na populairste manier van een partner zoeken, na gekoppeld worden door vrienden.

Teveel keuze
Toch kleven er volgens de onderzoekers een aantal beperkingen aan dating sites waar je rekening mee moet houden. Door het grote aanbod verandert de manier waarop je keuzes maakt. Het is alsof je door een dikke catalogus bladert op zoek naar een nieuwe broek. Het maakt je kritischer en je maakt je keuze op basis van een vergelijking met de andere potentiële geliefden. Volgens de onderzoekers is dat niet de juiste manier om een partner te kiezen.

Matching
Sommige datingsites bieden ‘matching’ aan. Op basis van kenmerken, voorkeuren of vragenlijsten koppelen ze je aan geschikte profielen. De sites weigeren prijs te geven met welke methode ze die geschikte partners vinden. In dit onderzoek is geen bewijs gevonden dat dergelijke matching werkt.

Volgens de onderzoekers maken de dating sites hun ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’-beloftes niet waar. De belangrijkste indicator voor een goede match is hoe mensen met elkaar omgaan en hoe ze reageren op onvoorspelbare situaties. Hoe goed geliefden bij elkaar passen is niet vooraf te meten.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?