vind je liefde met valentijn

Internet populairste plek voor het vinden van een date

Op zoek naar een leuke date? Ga dan maar achter je computer, tablet of laptop zitten en duik het internet op want 53 procent van de Nederlandse singles heeft ooit een date gevonden via internet. Dit maakt internet de populairste plek om een date te vinden. Dit staat tegenover de 51 procent van de Europese singles die via hun vrienden een date gevonden hebben.

De resultaten komen voort uit LoveGeist, een grootschalig onderzoek wat in opdracht van Lexa.nl is uitgevoerd door TNS onder ruim 10.000 Europese singles.

Meer dan de helft (53 procent) van de Nederlandse singles heeft ooit een date gevonden via het internet. In Nederland heeft 48 procent een date gehad met iemand tijdens het uitgaan en op de derde plek staat met 43 procent door middel van vrienden.

Datingsites

Wanneer de singles gevraagd wordt ‘wat’ ze op internet de beste plek vinden, geeft 80 procent aan dat een online datingsite favoriet is. Slechts 26 procent vindt sociale netwerken als Facebook en Twitter de beste ontmoetingsplek.

Voor de hand liggende plekken als andermans bruiloft (4 procent) of tijdens een activiteit in de sportschool (9 procent) scoren verrassend slecht. De Nederlandse singles hebben ook geen vertrouwen in de eigen familie. Slechts 11 procent is ooit met de hulp van een familielid opzoek gegaan naar een potentiële date.

Daten met collega

Daten met een collega lijkt in eerste instantie misschien niet zo voor de hand liggend, toch geeft 81 procent van de Nederlandse singles aan wel open te staan voor een date met iemand van de werkvloer. Echter zit er wel een groot verschil tussen het aantal singles die er voor openstaan en de singles die daadwerkelijk op date zijn geweest. Slechts 30 procent zegt op de werkvloer gezocht te hebben naar een potentiële date.

Bron: Lexa

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.