vind je liefde met valentijn

Internet populairste plek voor het vinden van een date

Op zoek naar een leuke date? Ga dan maar achter je computer, tablet of laptop zitten en duik het internet op want 53 procent van de Nederlandse singles heeft ooit een date gevonden via internet. Dit maakt internet de populairste plek om een date te vinden. Dit staat tegenover de 51 procent van de Europese singles die via hun vrienden een date gevonden hebben.

De resultaten komen voort uit LoveGeist, een grootschalig onderzoek wat in opdracht van Lexa.nl is uitgevoerd door TNS onder ruim 10.000 Europese singles.

Meer dan de helft (53 procent) van de Nederlandse singles heeft ooit een date gevonden via het internet. In Nederland heeft 48 procent een date gehad met iemand tijdens het uitgaan en op de derde plek staat met 43 procent door middel van vrienden.

Datingsites

Wanneer de singles gevraagd wordt ‘wat’ ze op internet de beste plek vinden, geeft 80 procent aan dat een online datingsite favoriet is. Slechts 26 procent vindt sociale netwerken als Facebook en Twitter de beste ontmoetingsplek.

Voor de hand liggende plekken als andermans bruiloft (4 procent) of tijdens een activiteit in de sportschool (9 procent) scoren verrassend slecht. De Nederlandse singles hebben ook geen vertrouwen in de eigen familie. Slechts 11 procent is ooit met de hulp van een familielid opzoek gegaan naar een potentiële date.

Daten met collega

Daten met een collega lijkt in eerste instantie misschien niet zo voor de hand liggend, toch geeft 81 procent van de Nederlandse singles aan wel open te staan voor een date met iemand van de werkvloer. Echter zit er wel een groot verschil tussen het aantal singles die er voor openstaan en de singles die daadwerkelijk op date zijn geweest. Slechts 30 procent zegt op de werkvloer gezocht te hebben naar een potentiële date.

Bron: Lexa

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam